Від диверсантів захищатиме бригада тероборони

4165 0

Ми у соцмережах:

Від диверсантів захищатиме бригада тероборони

Міністерство оборони України разом з Генштабом видало директиву, згідно з якою у всіх областях України мають бути створені бригади військ територіальної оборони. У червні така бригада, до якої увійде шість батальйонів, з’явиться і на Рівненщині.

— Основу формування складатимуть 250 резервістів, — розповів заступник начальника відділу взаємодії управління територіальної оборони Михайло Твердохліб. — З них 18 служитимуть у штабі. Інші, хто увійде до особового складу, будуть зобов’язані раз у місяць проходити теоретичні та практичні навчання на полігоні, в тому числі зі стрільби. Проте в разі виникнення необхідності, у випадку проголошення в країні воєнного стану, до служби у складі бригади тероборони будуть призвані тисячі військовиків Рівненської області. А 250 осіб офіцерського складу, з якими ми наразі підписали контракти, будуть ними командувати та навчати їх.

Серед завдань, які покладені на бригаду: підтримка правового режиму воєнного стану, охорона та захист державного кордону, охорона важливих об’єктів і комунікацій, боротьба з диверсантами. За словами п.Твердохліба, до бригади відбирали вмотивованих військовослужбовців, дуже часто — з досвідом участі в АТО. Адже їхнім головним завданням буде захист своєї сім’ї, дому та території, на якій вони проживають, від можливої агресії з боку противника.

Функціонування бригади тероборони фінансуватиметься за гроші ЗСУ. Втім, аби прискорити укомплектування та підготовку бригади, кошти передбачатимуть і в місцевих бюджетах. Розроблено обласну програму, на яку управління оперативного командування «Захід», в складі якого створюється бригада, просить 990 тисяч гривень. Ці кошти, а також раніше виділені з обласного бюджету 250 тисяч гривень, необхідні для придбання засобів зв’язку, які невдовзі будуть закуплені. Їх передадуть у штаб територіальної оборони області.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також