Від картин міг лишитися попіл

1723 0

Ми у соцмережах:

Від картин міг лишитися попіл

Ледь не згоріла днями виставкова зала Спілки художників, в якій в цей час виставляли картини рівненського художника Михайла Ліханова, полотна якого є у багатьох музеях та приватних колекціях. Виставкова зала розташована у багатоповерхівці на вул.16 Липня у Рівному. У цьому ж приміщенні, що в центрі Рівного, працює фотосалон, а також художньо-виробничий комбінат. А над ними — квартири рівнян.

виставкова зала Виставкова зала розташована у багатоповерхівці на вул.16 Липня у Рівному. У цьому ж приміщенні, що в центрі Рівного, працює фотосалон, а також художньо-виробничий комбінат. А над ними — квартири рівнян. Пожежа могла статися через стрибок напруги. Причину цього в Рівнеобенерго ще визначають. А люди тим часом підраховують збитки, завдані перенапругою. Адже вийшла з ладу майже вся побутова техніка. Розповідає Марія Ощипок, директор художньо-виробничого комбінату:

— Спершу відчули запах диму і плавленої пластмаси, потім почали тріскотіти лампи денного світла. За кілька хвилин пішов дим з усіх розеток. Згоріли і вони, і вимикачі, і усі лампи. А за ними — і уся оргтехніка. Подзвонили в «Рівнеобленерго», а нам сказали дзвонити до ЖКП. З жеку таки прийшов електрик, проте сказав, що електричний кабель — під землею, а тому він нічого вдіяти не може. Мусили викликати все-таки електриків з «Рівнеобленерго». Вони нам провели електрокабель повітряний, але усі світильники та техніку ремонтуємо вже за власний кошт. Чекати, чи компенсує нам компанія, чи ні, не можемо. У нас пошкоджень десь на тисячу-півтори гривень. Але у сусідів — більші збитки. Так, фотосалон підрахував, що втратив від замикання близько шести тисяч гривень. Постраждали і мешканці квартир. Ще маємо скласти загальний акт збитків. Але добре, що у нас проводка була нова. Розетки спалахували — і вгасали. А якби старий провід був, то могла і пожежа виникнути. Тоді б постраждала виставкова зала, а так з нею усе гаразд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також