Від колін — до судин

1247 0

Ми у соцмережах:

Від колін — до судин

Лікарі застерігають, що біль у колінах при присіданні та вставанні може бути передвісником деяких небезпечних захворювань.

Остеопороз. Ця хвороба може провокувати нестерпний біль у колінах. Медики відзначають, що остеопороз може виникати через надмірну вагу тіла, порушення кровообігу і живлення суглобів. Людям, що страждають на остеопороз, не вистачає речовини, яка змащує суглоби.

Захворювання судин. Часто судинні захворювання можуть призводити до порушення місцевого кровообігу. В цьому випадку на появу болю може впливати зміна погоди. Біль зазвичай має ниючий характер. Якщо судинні захворювання призводять до болю в колінах, потрібно особливу увагу звернути на раціон харчування. Вживайте більше яблук, авокадо і моркви.

Травми. До болю можуть призводити навіть застарілі травми колін. З ними часто мають справу спортсмени. Адже навіть невдале падіння може призвести до серйозної травми. Тому необхідна консультація лікаря.

Неправильний спосіб життя. Офісна робота призводить не тільки до ожиріння, але і до проблем з колінами. Суглоби потребують активних рухів, адже кров може застоюватися. Якщо ви працюєте в офісі, то кожні 10 хвилин слід робити перерву. Візьміть за звичку ранкові та вечірні прогулянки.

Незбалансоване харчування. До болю в колінах може призвести і шкідливий раціон харчування. Жорсткі дієти і калорійна їжа однаково шкідливі для організму. Потрібно зберігати правильний баланс і вживати більше корисних продуктів.

Щоб зберегти здоров'я колін, для початку потрібно контролювати свою вагу. Адже зайве навантаження колінам ні до чого. Фахівці також рекомендують зайнятися плаванням. Саме цей вид спорту ефективно зміцнює коліна. Лікарі застерігають, що силові навантаження в спортзалі можуть негативно позначитися на стані колін. Тому займатися спортом потрібно з особливою обережністю.

Приймати будь-які лікарські препарати потрібно тільки після консультації з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також