Від музики до гарних манер: скільки коштує естетичне виховання у Рівному

346 0

Ми у соцмережах:

Від музики до гарних манер: скільки коштує естетичне виховання у Рівному

Чим зайняти дитину, окрім звичних уроків? — це питання задають собі чимало батьків. Хтось мріє про спортивні здобутки і звертається до тренерів у місцевих ДЮСШ, а хтось обирає мистецьке виховання — від танців до живопису.

До слова, на найближчому засіданні міськвиконкому мають затвердити новий «прайс» на навчання у музичних школах Рівного та Квасилова у 2024–2025 навчальному році.

Отож найдорожче коштуватимуть уроки юних піаністів та гітаристів у Рівному — по 380 гривень щомісяця. Ударні музичні інструменти — 275 грн, а скрипка, арфа та саксофон — 265 грн. Як завжди, найдешевше обходиться навчання гри на народних інструментах, як-от цимбали, домра, бандура, сопілка — по 200 гривень. За таку ж плату дитина зможе опанувати духові музичні інструменти, баян, акордеон, віолончель та контрабас.

За 305 гривень щомісяця можна відвідувати заняття з хореографії. Є й відділи сольного співу: від 415 грн за естрадний до 200 грн за народний. Якщо є бажання співати хором, то щомісяця треба віддавати за учня по 230 грн. У Квасилові плата в музичній школі дещо менша — 220–300 грн щомісяця.

Вартість навчання у художній школі в Рівному (у Квасилові такої немає) поки залишається незмінною — по 400 гривень з дитини щомісяця. Як і раніше, навчатися у міських школах безоплатно зможуть учні з багатодітних та малозабезпечених сімей, сироти, з родин учасників бойових дій, діти загиблих воїнів.

Якщо сімейний бюджет дозволяє, можна довірити дитину й приватним викладачам. Навчать чого завгодно. Наприклад, юних художників чекають у галереї «Євро-Арт»: разове заняття коштує 200 гривень, але можна узяти абонемент, в середньому за 700 грн. Також пропонують дітлахам канікули у творчій майстерні, а дорослим — різноманітні майстер-класи. Матеріалами іноді забезпечують, а часом треба приносити своє, як-от на майбутній урок з розпису джинсів, який відбудеться 16 червня.

Якщо дитина мріє грати на гітарі, але не класику, а свої улюблені мелодії — це можна втілити у Guitarrista Music School. Одне заняття коштує 270 гривень, але щоб більш-менш нормально опанувати інструмент, варто брати заняття не менше трьох місяців, — кажуть у школі. Беруть учнів, починаючи з 5-річного віку. Зате графік занять — індивідуальний, підлаштують так, як клієнту зручно.

Для майбутніх артистів у Рівному є приватні репетитори з вокалу та акторської або ораторської майстерності — беруть по 300–800 гривень за годину, залежно від свого досвіду та популярності. Є такі, що працюють з учнями онлайн.

А от навчити дівчат гарних манер пропонують у Студії юних леді, що знаходиться в центрі Рівного. Ученицям роз’яснюють не лише норми етикету, а й вчать бути впевненою у собі, догляду за собою — від основ здорового харчування до того, як знайти свій стиль, тримати поставу, танцювати та дефілювати. Учениць ділять за чотирма віковими групами — від 5,5–6 років до старшокласниць. Займаються по суботах. Раніше можна було платити по 400 гривень за два заняття або ж обрати місячний абонемент за 1200 гривень — чи підвищать ціни в новому навчальному році, у школі поки не вирішили. Поки що формують групи, а з 14 червня пропонують літній табір для юних леді та джентльменів.

Якщо ж хочеться узяти урок з прадавніх ремесел, то варто завітати до етнопарку «Оствиця». Там у вихідні часто проходять заняття з ліплення з глини або гончарства. Інколи буває ще й плетіння з соломи. Вартість — орієнтовно 250 гривень.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також