Від патрульного - до комбата: історія воїна з Рівного

684 0

Ми у соцмережах:

Фото - патрульна поліція Рівненщини

Нині він перебуває на сході країни.

- Матір нашого командира батальйону Миколи Петльовського, пані Леся, каже, що той завжди мріяв бути поліцейським. І загалом, маленький Миколка змалечку був лідером. Його любили усі: вихователі, вчителі, викладачі, командири в армії, а тепер поважають і цінують його підлеглі, - розповіли про свого колегу-воїна у патрульній поліції Рівненщини.

Микола Петльовський прийшов у патрульну поліцію з першим набором у Рівному, у 2016 році, а згодом став командиром роти.
 
- Організаторські здібності, врівноважений характер, уміння знайти правильне рішення у найскладніших ситуаціях — це все про нашого комбата.
 
"З усіх випадків під час служби найбільше запам’ятався один", — каже патрульний, — "Від нас із Рівного втікав водій на Mercedes-Benz, я тоді ще був ротним, і ми зупинили декілька вантажівок, щоб створити штучний затор. Водій розвернувся, виїхав на зустрічну смугу руху й почав таранити службові та цивільні автівки. Далі він розвернувся у напрямку міста і продовжив тарани. Зупинили поблизу Басів Кута. Коли підійшли до авто — водій раптово розпочав рух заднім ходом на поліцейського. Ми одразу відкрили вогонь по колесах і авто повністю зупинилося. Коли діставали водія з авто, то побачили, що на задньому сидінні сиділа жінка із дитиною. Дуже добре, що не стріляли в машину, коли та рухалася, хоча підстави для застосування зброї були. Наслідки могли бути дуже погані."
 
Зараз Микола Петльовський перебуває на сході України. Каже, що Перемога для нього — це найбільша мрія й мотивація.  
 
"Хочу, щоб мій син більше ніколи не знав, що таке війна й щоб він ще встиг насолодитися мирним дитинством!"
 
- Хай усі діти ростуть у мирній щасливій країні, а ми чекаємо повернення усіх наших бійців живими та здоровими.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також