Від пляшки з підсвіткою до нетонучого взуття: що цікавого винайшли рівняни за два роки

938 0

Ми у соцмережах:

Від пляшки з підсвіткою до нетонучого взуття: що цікавого винайшли рівняни за два роки

Патентний повірений України Юрій Трачук оприлюднив рейтинг кращих винаходів за 2019-2020 роки, які не можуть не дивувати. Виявляється, рівняни генерують ідеї у багатьох сферах: побуту, професійного бджільництва і мистецтва.

— Декілька місяців тому ми зробили рейтинг «Supermarka» — обрали з допомогою голосування найкращі та найпопулярніші торгові марки Рівненщини, — розповів Юрій Трачук. — Тож тепер черга рейтингу «Superpatent», до якого увійшли шість найцікавіших винаходів. Визначав їх не тільки я, а журі у складі судового експерта з інтелектуальної власності Дмитра Захарця, спеціаліста з міжнародної реєстрації об'єктів ІВ Володимира Тарасюка та юрисконсульта-патентознавеця Раї Лозіної. Ми обирали не якісь великі інноваційні підприємства, а приділили увагу саме винахідникам, які прагнуть створити щось нове, цікаве та, в ідеалі, прибуткове.

Отож фіналістами рейтингу стали такі винаходи.

Патент «Ємність із підсвіткою рідин» — фактично, пляшка, що підсвічується, коли ви доторкаєтесь до неї або ставите на поверхню. Метою винаходу було зробити споживання напою приємнішим, особливо в нічну пору доби, на природі, наприклад. Винахід може використовуватися при виробництві пляшок для алкогольних або безалкогольних напоїв.

Патент «Димар пасічний» — цікавий винахід у формі пістолета, що генерує дим. Відноситься до пристроїв для бджільництва та може бути використаний при догляді за бджолосім’ями.

Патент «Магнітний кабель» — кабель, що заряджає телефон у будь-якій позиції. Шукати слот телефону для зарядки відтепер не потрібно.

Патент «Аквавзуття «Медузи» — взуття побудовано так, щоб при опусканні ноги на дно діяла виштовхувальна сила. Рекомендовано усім, хто не вміє плавати.

Група патентів «Імітована ікра» — ікра імітована, лімітована, рівненська, а смакує як справжня, тільки дешевша. Йдеться про устаткування для одержання харчових гранул на основі розчину альгінату натрію, яка широкому загалу відома як імітована або штучна ікра.

Патент «Спосіб формування зображення на тканині» — розмалюй свою футболку відповідно до заданого малюнку. Фарби в комплекті.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також