Від результату цієї війни залежить виживання української нації – Залужний

204 0

Ми у соцмережах:

Від результату цієї війни залежить виживання української нації – Залужний

Колишній командувач української армії Валерій Залужний виступив на конференції Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень RUSI Land Warfare Conference 2024 у Лондоні.

Текст свого виступу посол України у Великій Британії опублікував у Telegram.

За словами Залужного, готовність до відбиття агресії визначається не лише готовністю армії, але й готовністю суспільства протистояти ворогу:

- Вже сьогодні ми маємо повномасштабну й кровопролитну війну, яка привела нас вже до нового виклику – фізичного виживання.

Зараз ми маємо усвідомити, що саме від нас, українців, залежить, чи будемо ми жити і чи є майбутнє у наших дітей.

Без сумніву, історія й сьогодні вкотре дає українському народу шанс.

Життями звичайних українців ми вибороли собі шанс. Шанс не просто продовжити споконвічну боротьбу, а шанс перемогти. Він дорого нам коштував – багато життів найкращих синів і дочок.

 

Генерал у відставці додає, що демократичним армія завжди важче боротися з армією феодала. Однак 10 річний український досвід демонструє, що саме технології дають можливість боротися та протистояти набагато чисельнішим арміям.

- Війна – це ресурси і час. Якщо розглядати під ресурсами саме технології, то станом на сьогодні внаслідок різних причин ні Україна, ні Росія самотужки найближчим часом не зможуть їх опанувати. А значить, єдиним виходом може бути збільшення кількості людського ресурсу, залученого до бойових дій.

Водночас технології чекатимуть на сміливих і здатних їх опанувати. Хто їх опанує, той і буде вирішувати питання глобальної безпеки. Важко сказати, як буде розвиватися ситуація надалі
, - підкреслює Залужний.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також