Видала себе за вдову загиблого військовика та отримала 1,2 млн грн соцвиплат

3349 0

Ми у соцмережах:

Видала себе за вдову загиблого військовика та отримала 1,2 млн грн соцвиплат

Під процесуальним керівництвом Новоукраїнської місцевої прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженню щодо жінки, яка шляхом шахрайства незаконно отримала 1,2 млн грн державної грошової допомоги, видавши себе за цивільну дружину військовослужбовця, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції.

Як з’ясувалося, історія 3-річної давності. Йдеться про військовослужбовця Олександра Смурагу з позивним "Смурфик" з села Сонцеве Кіровоградської області. Він загинув від кулі снайпера на Донбасі в 2017 році.

Але із трагічною звісткою про загибель брата до сестер раптом з'явилася жінка, яка представилася його цивільною дружиною.

Одній із сестер, яка перебувала у складній життєвій ситуації, нова знайома пообіцяла, що візьме на себе всі витрати, пов'язані з похоронами, і вмовила поховати тіло військовослужбовця у своєму місті Помічна.

"Цивільна дружина"стала для всієї родини сюрпризом, про неї загиблий нічого не розповідав. Сестри запевняють, що у нього була інша дівчина, з якою він планував побудувати сім'ю і купити будинок, повідомив "Обозреватель".

Рідні запідозрили щось не те, коли випадково почули, що "вдова" отримала від держави великі гроші. В цілому вона отримала майже 1,2 млн гривень. При цьому, як розповіли правоохоронці, фактично в день загибелі бійця, "вбита горем вдова" бігала і збирала потрібні їй довідки.

Правоохоронці почали розбиратися в ситуації. Вони встановили, що жінка бачилася із загиблим лише раз. Вони познайомилися в інтернеті.

У 2018 році Тетяна отримала орден "За мужність III ступеня", яким президент посмертно удостоїв Олександра. Примітно, що згідно з матеріалами справи, факт проживання однією сім'єю засвідчили міськрада міста Помічна, а директор школи, що загиблий брав участь у вихованні дитини своєї «цивільної дружини».

Але після того, як було відкрито кримінальне провадження, чиновники і співробітники школи дали свідчення, що видали довідки на прохання вбитої горем "дружини" відразу ж після похорону.

Прокуратура повідомила “вдові” про підозру у шахрайстві.

В результаті злочинних дій жінки державі, в особі Міністерства оборони України, спричинено матеріальні збитки у розмірі 1,2 млн грн. У ході досудового розслідування до суду заявлено цивільний позов про повернення цих коштів. 

Пресслужба прокуратури Кіровоградської області повідомила, що Обвинувальний акт щодо 32 річної жінки за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України спрямовано на судовий розгляд. Слідством зібрано достатню кількість доказів вини жінки. Наразі подальшу її долю визначатиме суд.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також