Відбулося перше богослужіння у новозбудованій, але ще не освяченій церкві села Поліське

1043 0

Ми у соцмережах:

Відбулося перше богослужіння у новозбудованій, але ще не освяченій церкві села Поліське

Сьогодні, в день первоверховних апостолів Петра і Павла, відбулася перша Літургія у новому храмі села Поліське Рівненської області .

На богослужіння з’їхалось духовенство з Поліської єпархії УПЦ , велика кількість вірян та паломників з навколишніх сіл.

«Слава Богу, ми в церкві! - прокоментувала подію Тетяна Адрощук, прихожанка Свято- Михайлівської парафії УПЦ села Поліське. - Ми просили Милосердного Бога щодня про цю милість - випросили.»

Храм віряни УПЦ зводили дуже швидкими темпами: розпочали у листопаді 2020, ще не закінчили дотепер, але , розповідають, храм придатний для богослужінь, повідомляє Рівне. Голос Церкви.

«Два роки служби відбувались у мене на подвір‘ї, де ми зробили таку невелику прибудову до хати, - розповідає протоієрей Степан Корольчук , настоятель Свято- Михайлівської парафії УПЦ у Поліському, - Але, розумієте , то не ті відчуття. Тому ми з людьми порадились і вирішили , навіть не чекати освячення, а перебратись на молитву до храму».

За розповідями селян, до цього часу , церкву зводили виключно за пожертви односельців і людей з навколишні сіл .

«Люди ходили зі скриньками на празники до храмів, по селах ходили і так назбирали. Жертвував хто скільки міг , в основному невеликі гроші . Найбільша пожертва за весь час надійшла від одного благодійника - це 100 тисяч гривень на дах . Все решта - гроші від сільських трударів,» - коментує Тетяна Андрощук .

Місцеві порахували навіть кількість робочих днів, яку затратили на зведення храму - 36 , трохи більше місяця. Усі будівельники працювали благодійно , кажуть у селі.

«Ця церква приклад того, як може віра згуртувати людей, зробити диво , - каже протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Поліській єпархії УПЦ. - Тепер треба цим людям трохи допомогти . До освячення храму, віряни села Поліське хочуть встановити іконостас, тому просять усіх небайдужих, допомогти їм втілити цей задум».
Кошти можна перерахувати за номером картки 4149499149602656 Андрощук Тетяна Володимирівна. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також