Експериментальна субота - незвичний рецепт маринованих огірків, приготовлених у мікрохвильовій печі.
За смаком цей салат схожий на знамениті ніжинські огірки.
Особливо смакує із запеченою або смаженою картоплею.
Чим «молодші» огірочки, тим смачнішою вийде закуска.
300 г огірків, 1 середня цибулина, 150 г цукру, 1 ч. л. солі з невеличкою гіркою, 1 ч. л. солодкої паприки , 1 ч. л. насіння гірчиці, 120 мл оцту 6%, 2 зубчики часнику, гілочка листової селери
Огірки нарізати кружальцями і скласти в посуд, що підходить для мікрохвильовки.
Додати нарізану пір’їнами цибулю, листя селери, гірчицю, цукор і оцет.
Перемішати і поставити в пічку на 750-850 W, 3 хв.
Акуратно перемішати, додати нарізаний пластинками часник, паприку і помістити в пічку ще на 3 хв.
Дати охолонути і поставити в холодильник на 30-60 хв.
А тим часом запекти в духовці картоплю і… Смачного!