Відео з побиттям у колонії засудженого на Рівненщині перевіряє прокуратура

1281 0

Ми у соцмережах:

Відео з побиттям у колонії засудженого на Рівненщині перевіряє прокуратура

Відповідне відео, де людина у формі, схожій на працівника пенітенціарної установи, завдає удари іншому чоловікові, оприлюднили у Telegram-каналі Rivne_1283. У підписі вказано, що це Полицька виправна колонія, а фізичну силу до засудженого застосовує працівник установи. У прокуратурі на це відео відреагували.

У тексті, що супроводжує відео, написано, що це "побиття керівництвом засуджених" і вказано, що використовують палицю. На ньому нібито перший заступник начальника виправної колонії Олександр Музика.

Керівник Вараської окружної прокуратури Григорій Нижник Суспільному про це відео зранку 18 липня сказав так:

-  Відео бачили, працівник мій поїхав, зараз я туди виїжджаю. Якщо такий факт підтвердиться, то будемо реагувати шляхом внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Прокурор зазначив, що раніше факти побиття засуджених у цій колонії не фіксували.

У телефонному коментарі Суспільному перший заступник керівника колонії Олександр Музика зазначив, що на відзнятому відео — не він.

- Це відео незрозуміло, де воно взялося. В нас виникла конфліктна ситуація із засудженими, тому ми застосували до них фізичну силу. П'ятеро засуджених напали на інших засуджених, не можна було розборонити і адміністрація установи застосовувала до них фізичну силу.

На питання, чи можна застосовувати фізичну силу до засуджених, Олександр Музика відповів так:

- В межах закону. Якщо є такі підстави. Неодноразово засуджені були попереджені, не реагували, тоді адміністрація установи має право застосувати фізичну силу, спецзасоби, сльозогінний газ.

Результати перевірки у Полицькій виправній колонії начальник прокуратури обіцяв повідомити Суспільному. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також