Види банківських карт в Україні: особливості та умови використання

649 0

Ми у соцмережах:

Види банківських карт в Україні: особливості та умови використання

Банківські пластикові картки стали невід'ємною частиною сучасного життя. В кишені практично кожної людини, вони зайняли своє почесне місце, і без них багато хто відчуває себе некомфортно.

Заробітна плата, пенсія, стипендія, інші соціальні виплати - все це надходить на банківський рахунок, а скористатися грошима можна за допомогою пластикових карт. Сьогодні на ринку банківських продуктів існує багато пропозицій, і банківські картки різних видів - не виняток. Ми вирішили з'ясувати які різновиду «пластика» бувають, особливості їх використання і застосування.

Види банківських карт

Дебетові, кредитні, міжнародні карти - навіть досвідченому користувачеві фінансових послуг буває непросто розібратися у всьому різноманітті. Нижче представлений перелік, які банківські картки найчастіше пропонують фінансові установи для своїх клієнтів:

• Дебетові або розрахункові. Головне призначення таких продуктів - оплата товарів і послуг офлайн або в інтернеті, зняття готівки в банкоматі, грошові перекази. Для таких карток може призвести до використання тільки особистих коштів, тому банк не встановлює лімітів.

• Карти з овердрафтом. Продукт схожий на попередній варіант, але з розширеними функціональними можливостями. Картою також можна розплачуватися де завгодно, але також є можливість установки невеликого кредитного ліміту, розмір якого обумовлюється при отриманні картки в банку.

• Кредитні картки. Розрахунок виконується грошима фінансової установи, які видані на підставі договору. При оформленні в відділенні банку полягає кредитний договір з чітко встановленими термінами погашення заборгованості.

• Карти локальних систем. Найчастіше, це банківські картки, їх види, які приймаються в терміналах або банкоматах тільки банку-емітента. Досить рідкісні, але тим не менш, зустрічаються і в нашій країні.

• Міжнародні карти. Використовуються повсюдно. Найпопулярніші, це Visa і MasterCard. Емітентами таких карт можуть бути різні банки, проте всі продукти приймаються в терміналах і банкоматах більшості країн. Вони бувають дебетові та кредитні і дозволяють оплачувати покупки онлайн і офлайн.

Крім пластикових карт, які можна покласти в гаманець, популярністю користуються віртуальні. Вони використовуються в якості електронних засобів для оплати в інтернеті. Для здійснення платежів досить знати номер карти, термін її дії, а також секретний CVV2 код. При цьому сам «пластик» не потрібно.

Як оформити банківську карту

Залежно від типу, а також банку-емітента, умови видачі, використання та обслуговування можуть відрізнятися. Щоб зрозуміти, яка картка потрібна саме вам, слід звернутися у відділення банку для отримання консультацій. Менеджери підкажуть, який продукт буде оптимальний для ваших цілей і завдань, а також розкажуть все про обслуговування банківської картки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також