Види, симптоми та лікування геморою

30023 0

Ми у соцмережах:

Види, симптоми та лікування геморою

За статистикою, кожні 7 з 10 чоловік на нашій планеті відчувають симптоми геморою. Це захворювання прямої кишки, при якому відбувається розширення судин ректального венозного сплетіння, що призводить до появи болю і ректальних кровотеч.

Лесь В.М. проктолог (3) Про особливості геморою розповідає лікар-проктолог Медичного центру «Оксфорд Медікал Рівне» Віталій Лесь: — Захворювання з'являється в результаті малорухливого способу життя, сидячої роботи (так, геморой — «професійне» захворювання водіїв), порушень травлення, запорів, зловживання алкоголем, куріння. Причиною захворювання також можуть бути підвищене фізичне навантаження і спадкова схильність. Геморой у жінок може виникнути також під час вагітності і пологів. Геморой при вагітності досить важко лікувати, оскільки більшість препаратів можуть негативно вплинути на розвиток плода. Тому жінкам рекомендується відвідати проктолога на етапі планування вагітності. Прийнято виділяти такі типи геморою: зовнішній і внутрішній.

Зовнішній геморой

Зовнішній прояв геморою — наявність гемороїдальних вузлів, які розташовуються зовні анального отвору. Зовнішні гемороїдальні вузли з'являються поблизу анального проходу. При появі тромбу в зовнішньому гемороїдальному вузлі розвивається набряк, і людина починає відчувати біль. Хворий може відчувати геморой як велику, щільну «шишку», покриту тонкою, чутливою шкірою. Симптоми зовнішнього геморою:
  • випинання шишкоподібної форми навколо ануса;
  • гемороїдальні вузли, різні за розміром і розташуванням, які легко прощупуються хворим і збільшуються при напрузі під час дефекації;
  • неприємне печіння та свербіж у ділянці ануса;
  • пронизуючий біль після випорожнення, при ходьбі, кашлі і чханні (при розвитку гемороїдального тромбозу).

Внутрішній геморой

При внутрішньому геморої у хворого з'являються гемороїдальні вузли, які візуально практично непомітні. Вони розташовані під слизовою оболонкою прямої кишки (тобто всередині анального каналу в місці його переходу в пряму кишку). Зазвичай внутрішні гемороїдальні вузли безболісні. При прогресуванні внутрішні гемороїдальні вузли «випадають» із заднього проходу. Симптоми внутрішнього геморою:
  • виділення крові після дефекації;
  • біль під час і (або) після дефекації;
  • інколи відчуття неповного випорожнення кишечнику;
  • випадання гемороїдальних вузлів (на пізніх стадіях);
  • відчуття дискомфорту та свербіж у ділянці ануса і т. д.
— Гемороїдальний тромбоз, випадаючі гемороїдальні вузли — симптоми запущеного геморою. Не доводьте ситуацію до ускладнень, не займайтеся самолікуванням! Якщо з'явився хоч один із симптомів проктологічного захворювання, — говорить лікар-проктолог Медичного центру «Оксфорд Медікал Рівне» Віталій Лесь, — терміново зверніться до лікаря-проктолога! На ранніх стадіях ми в своєму медцентрі лікуємо геморой за 1 день малоінвазивними методиками (лігування латексними кільцями, радіохвильова терапія). При перших же симптомах хвороби відкиньте всі сумніви і відразу йдіть до лікаря. В Медичному центрі «Оксфорд Медікал Рівне» вам проведуть якісну діагностику, призначать той вид лікування, який підходить саме вам, і ви знову будете здорові!
м. Рівне,
вул. С.Петлюри, 19 (біля лялькового театру)
http://rivne.oxford-med.com.ua/ua/
Oxford-Medical

Відділення медичного центру:

Ліцензія МОЗУ серія АЕ 638036 від 05.01.2015р
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я
tag:Оксфорд Медікал


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також