Відійшла у засвіти легендарна поліська співачка

2689 0

Ми у соцмережах:

Відійшла у засвіти легендарна поліська співачка

Сьогодні надійшла сумна звістка, що на 86 році відійшла у засвіти легендарна поліська співачка та майстер народної творчості Уляна Кот з села Крупове, що на Дубровиччині.

Уляна Кот  тримала в пам'яті більше тисячі народних пісень, знала до дрібниць поліське весілля, обжинки й інші обряди. Ткані її руками рушники та тоненькі серпанки нині зберігаються в приватних колекціях і музеях по всьому світу. Записи пісень у виконанні Уляни Кот знаходяться у фондах радіо «Свобода» та Українського радіо.

-  Можна довго розповідати про її нелегкий життєвий і творчий шлях, про вагому спадщину, яку вона лишила по собі у понад тисячі пісень, записаних від неї різними збирачами. Але про це значно переконливіше свідчить численна література про неї, збірники пісень з її голосу, велика кількість аудіозаписів. Усе це слугуватиме їй найкращим пам'ятником, - йдеться у фейсбук - повідомленні Лабораторії музичної етнології - Львів.- Наша ж Лабораторія також має гарні записи від Уляни Петрівни. А сьогодні ще й надійшли записи Кузьми Смаля, який видав з голосу співачки збірник із 1050 піснями! У 2010 році цей список було доповнено, коли у нашій спільній експедиції Ірина Клименко продовжила із 1051 пісні... Сумно, що відходять такі Легенди, як Уляна Кот. Дорадно, що лишається її спадок. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ УЛЯНІ ПЕТРІВНІ..

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також