Відключать цілі будинки

1532 0

Ми у соцмережах:

Відключать цілі будинки

Теплопостачальники вкотре застерігають: місто залишиться без тепла, якщо рівняни не почнуть розраховуватись за цю послугу. Рівняни ж на неодноразові попередження вперто уваги не звертають — за використане тепло у Рівному заплачено тільки 60%.

Директор КП «Теплотранссервіс» Петро Сергійчук нових методів боротьби із боржниками не придумав — під час прес-конференції повідомив, що відключатимуть від опалення житлові будинки та організації, в яких накопичилось найбільше боргів: — На це вже є відповідні приписи. З минулого вівторка уже відключені від теплопостачання кілька організацій, серед яких, наприклад, ДП «Курчатовець» та фірма «Байкал». З понеділка вирішуватиметься питання щодо відключення тепла у тридцяти будинках ЖКП «ЖБК». Для нашої організації такі відключення збиткові, адже чим більше ми «випустимо» гігакалорій, тим більше заробимо. Але змушені вдаватися до таких дій, бо коли відключаєш організацію, там одразу ж знаходиться кілька тисяч гривень, щоб повернути борг. Ми просимо людей вчасно платити за тепло, адже ліміти газу виділяються на десять днів; якщо проплати, причому стовідсоткової, не буде, то на наступну декаду газу не отримаємо. Отож через боржників страждатимуть і ті рівняни, які вчасно оплачують послуги «Теплотранссервісу» — тепло відключатимуть не в окремих квартирах боржників, бо це технічно неможливо, а в будинку в цілому. Що ж до технічної спроможності забезпечувати місто теплом, то директор «Теплотранссервісу» зазначив, що усі котельні працюють нормально. Проте деякі рівняни усе ж продовжують скаржитися: ціни за послугу підняли, а радіатори дуже часто недостатньо теплі. — Є внутрішньобудинкова система, є елеваторні відключення, — пояснює Петро Сергійчук. — Вимкнули у будинку лічильник, а потім забули увімкнути — от температура у квартирах і знизилася. А сама котельня теплом забезпечує. Ми не можемо знати, де температура була нижчою від потрібного рівня, тому реагуємо лише тоді, коли до нас звертаються люди. Таких скарг останнім часом значно поменшало.

Довідка «РВ» Борг перед теплопостачальниками у Рівному нині становить: 20 мільйонів гривень — перед КП «Теплотранссервіс», з яких 16 мільйонів заборгувало населення, та 24 мільйони гривень — перед КТП «Комуненергія», борг населення з яких — 20 мільйонів гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також