Відкрилася творча вакансія. Але з проживанням на кладовищі

2936 0

Ми у соцмережах:

Відкрилася творча вакансія. Але з проживанням на кладовищі

У Нью-Йорку, США, відкрилася творча вакансія з проживанням на території кладовища. Претендент має бути художником, який проведе дев'ять місяців на кладовищі. За це він отримає 7,5 тисячі доларів.

 

Художнику-претендентові у рамках програми арт-резиденції пропонують жити дев'ять місяців на території кладовища Грін-Вуд у Нью-Йорку, - повідомляється з посиланням на місцеве видання.  Він проживатиме в маєтку, розташованому на кладовищі, з січня по вересень 2021 року. Учасник проєкту отримає доступ до архівних документів про Грін-Вуд з дня його заснування - 1838 року.

 Художник буде зобов'язаний створити інсталяцію або інший творчий проєкт про цвинтар. Також йому необхідно буде провести як мінімум одну лекцію щодо своєї діяльності.  

 По завершенні проєкту претендент отримає компенсацію в сумі 7,5 тисячі доларів.

 Грін-Вуд — кладовище в Брукліні, Нью-Йорк, США. Засновано в 1838 році; в 2006 одержало офіційний статус національної історичної пам’ятки. На кладовищі поховані громадські діячі, видатні політики, діячі культури та інші знаменитості. Загальна чисельність поховань близько 560 тисяч. На кладовищі Грін-Вуд регулярно проводять екскурсії та різноманітні заходи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також