Відкрили нову лісову дорогу

4659 4

Ми у соцмережах:

Відкрили нову лісову дорогу

Її протяжність - 9,8 км. Дорога з’єднала місто Костопіль та Березнівський район.

Директор «Костопільського лісгоспу» Олександр Мелещук розповів, що будівництво дороги розпочалося ще у 2007 році і здійснювалося у кілька етапів: важкодоступна, болотиста територія ускладнювала роботу. У минулому році звершилося будівництво останньої ділянки довжиною 2,8 км, яка коштувала лісівниками 1,5 млн грн. власних коштів.

Відкриття нової лісової дороги полегшить роботу державної лісової охорони, дасть змогу виконувати весь комплекс робіт з оздоровлення лісів та додатково залучати у господарський обіг ресурси деревини. Нині на території лісгоспу є 40 кілометрів лісових доріг з твердим покриттям, і робота з їх будівництва продовжиться у 2019 році.

Розвиток лісотранспортної мережі має велике значення для всього району, наголосив голова Костопільської районної державної адміністрації Олександр Середа:

- Лісові дорогі мають не лише лісогосподарське значення (охорона, збереження, догляд та експлуатація лісів), а й соціальне, адже поліпшують транспортне сполучення для мешканців різних адміністративних районів.

- Розвиток лісової інфраструктури – один з пріоритетних напрямів у нашій роботі, - зауважив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович, - адже розбудова лісових доріг дозволяє раціонально використовувати ресурсний потенціал, ефективно охороняти ліси від пожеж та лісопорушників, проводити догляди.

Прес-служба Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що будівництвом доріг в лісових масивах Рівненщини лісогосподарські підприємства активно займаються впродовж останніх років. За цей час в області побудовано майже 500 км лісових доріг, придбано спеціальну дорожньо-будівельну техніку, а для здешевлення цих робіт використовуються переважно місцеві будівельні матеріали: жорства, відсів та інші відходи щебеневого виробництва. Хороші здобутки у розвитку лісової інфраструктури мають лісівники Клесівського, Сарненського, Соснівського, Костопільського, Березнівського, Рокитнівського, Остківського держлісгоспів.

Експлуатація лісових доріг дозволяє збільшити навантаження на кожен рейс під час вивозки деревини, а це економія пального, мастил, запасних частин.

У 2018 році лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства збудували 46 км лісових доріг, з яких 5,8 км - на території ДП «Костопільський лісгосп. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також