Відкрили скейт-парк, щоб "серце кров'ю не обливалось"

6316 0

Ми у соцмережах:

Відкрили скейт-парк, щоб "серце кров'ю не обливалось"

Обіцяний міською владою ще два роки тому скейт-парк нарешті офіційно відкрили міський голова, кілька спортсменів-екстремалів і сотня забраних з уроків учнів сусідніх шкіл. Так званий скейт-парк, який насправді має вигляд невеликого майданчика, розташувався поруч з розваленим туалетом біля стадіону "Авангард". Для його облаштування використали обладнання, яке раніше знаходилось у дворі облдержадміністрації. Щоправда, частина металевих конструкцій за цей час зникла.

За словами підлітків-екст­ре­малів, після того як керівництвооблдержадміністрації вирішило прибрати конструкції від чиновницьких вікон, металеві парапети зберігалися без охорони. Тому коли їх нарешті почали перевозити до нового, офіційного майданчика, кількох металевих "боксів" недорахувалися — очевидно, їх порізали на металобрухт. Молоді люди, які займаються екстримом на велосипедах, сумніваються, що усі вони масово перейдуть на новий майданчик. — Для тих, хто займається на велосипедах, тут мало необхідних фігур, — розповідає байкер Вадим. — Вони нам нецікаві. Потрібно ще декілька. Міська влада обіцяє до кінця року "апетити" велоекстремалів задовольнити, поставивши ще одну фігуру. Для чиновників головне — щоб молодь залишила у спокої міські пам'ятники.

 
— Завдяки цьому майданчику ми збережемо парапети біля пам'ятників, особливо біля Марії Несвицької, — говорить міський голова Володимир Хомко. — Чесно кажучи, серце кров'ю обливається, коли бачу, як вони їздять тими скейтами по парапетах. Щоб врятувати гранітні плити монументів, міська влада не пошкодувала 190 тисяч бюджетних гривень. Ці гроші пішли переважно на асфальтне покриття, огорожу та освітлення — воно працюватиме приблизно з 21.00 до 23.00.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також