Відкритий аукціон: приміщення у центрі Рівного продали на понад п’ять мільйонів дорожче

3100 0

Ми у соцмережах:

Чорновола,17. Фото - з Google Maps

Цього року в Україні запрацювали відкриті аукціони малої приватизації. Аукціон на платформі Prozorro передбачає, що взяти участь може будь-хто і в онлайн-режимі виграти, запропонувавши найвищу ціну.

Уже зареєстровано на «Prozorro продажах» кілька десятків пропозицій з Рівненщини. Продають різні державні структури та банки як нерухомість, так і землю та транспорт.

Якщо лот не продається з першого разу, ціну на нього знижують на 30%.

Втім, нема охочих лише на об’єкти, які поодалік Рівного або мають поганий стан. Натомість, за нерухомість у самому обласному центрі відбуваються динамічні торги.

До прикладу, ПАТ «Родовід Банк» продав через Prozorro приміщення банку на вулиці Чорновола,17. 503 «квадрати» на першому поверсі житлового будинку оцінили у 7,8 млн грн. Під час аукціону, на якому торгувалися дев’ять учасників, сума зросла до 13 млн грн.

Виграв аукціон рівненський бізнесмен Руслан Галело, запропонувавши суму на гривню більшу за конкурента – ТОВ «Лакшер».

Договір з переможцем ще не підписано. Якщо підрахувати, то метр будівлі підприємцю обійдеться у 26 тис. грн (близько 930 доларів за нинішнім курсом).

Додамо, що до аукціону допускають лише тих учасників, які сплатять гарантійний внесок. Тим, хто не виграв, кошти повертають. Така система дозволяє усунути з аукціону так званих «тролів», які не мають на меті придбати лот. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також