Відкритий лист

2242 0

Ми у соцмережах:

Відкритий лист

Лідеру блоку «Наша Україна» Віктору Ющенку від журналістів Рівенщини Шановний Вікторе Андрійовичу! Ми, журналісти Рівенщини, звертаємося до Вас з нагальною вимогою — знайти важелі впливу на депутата Василя Червонія, який очолює на Рівенщині Ваш передвиборчий штаб і є членом фракції «Наша Україна».

Лідеру блоку «Наша Україна» Віктору Ющенку від журналістів Рівенщини

Шановний Вікторе Андрійовичу! Ми, журналісти Рівенщини, звертаємося до Вас з нагальною вимогою — знайти важелі впливу на депутата Василя Червонія, який очолює на Рівенщині Ваш передвиборчий штаб і є членом фракції «Наша Україна». Хочемо зазначити, що дане звернення жодним чином не пов’язане з виборами. Просто перебіг останніх подій змушує нас звернутися до Вас саме зараз. Можливо, Вам не відомі методи, що їх використовує вказаний депутат. Питання навіть не в тому, що він є чемпіоном за астрономічними судовими позовами до місцевих ЗМІ. Питання у відчутті вседозволеності, яке супроводжує ці позови, коли створюється враження, що судді, зацікавлені у переобранні на черговий термін, беруть до розгляду найабсурдніші позови Червонія. Одночасно, фактично кероване ним видання «Волинь» перетворилося на місце публікації відвертих пасквілів на людей, до яких має особисту неприязнь Василь Червоній. Такі матеріали нерідко друкуються під псевдонімами і містять образи абсолютно недопустимого характеру. Уже багато років люди на Рівенщині вважають за краще заплющувати на все це очі, бо переконані, що суди все одно виступатимуть на його боці. Однак події останніх тижнів свідчать, що далі миритися з такою ситуацією не можна. У «Волині» за 13 серпня цього року подано пасквіль під псевдо, який переходить усі допустимі моральні та етичні межі. Переказувати бруд, до якого вдалося видання, ми не будемо. Натомість з цим листом Ви отримаєте копію згаданої публікації й самі зможете в усьому пересвідчитися. Важливо ж, що за даних обставин місцевий журналіст — син людей, оббреханих у публікації — був змушений відстоювати їх честь через безпосередній конфлікт у приймальні Червонія. При цьому депутат з допомогою своєї охорони збив журналіста на землю, після чого якийсь час того продовжували бити ногами. Усе це засвідчує, що ситуація на Рівенщині потребує Вашого швидкого і безпосереднього втручання. Зухвала і ганебна поведінка Василя Червонія дискредитує в першу чергу саме Вас як кандидата у президенти України, тому саме Ви маєте поставити його на місце. Як мінімум ми чекаємо на публічне вибачення Василя Червонія та газети «Волинь» з приводу згаданої публікації, а також на припинення судового переслідування низки місцевих видань з боку народного депутата.

З повагою
В.Б. Шах, редактор газети «Рівне вечірнє»,
В.В. Власова, редактор газети «Рівне Експрес»,
В.Л. Герус, редактор газети «Сім днів»,
В.Л. Конєв, «Рівне ракурс»,
С. В.Штурхецький, голова комітету Рівенської незалежної медіа-профспілки,
А.І. Бабінець, головний редактор газети «Вільне слово» (за винятком речення: «При цьому депутат з допомогою своєї охорони збив журналіста на землю…»
О.В. Хітров, директор міжрегіонального представництва ІА «Контекст-Медіа», виконавчий директор Рівенського медіа-клубу,
О.В. Нечидюк, координатор проектів «Радіо Трек»,
А.Ю. Ліхачова, заступник інформаційного редактора «Радіо Трек»,
Г.Г. Кульчинська, директор «Радіо Трек».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також