Звичайно ж, у магазинах є великий вибір засобів для чищення навіть найбрудніших поверхонь. Але багато хто віддає перевагу перевіреним роками способам. Бо знають, які домашні засоби найкраще розчиняють липкий жир на кухні.
Наприклад, можна взяти звичайний столовий оцет. Змішуємо рівні частини оцту та води в розпилювачі. Наносимо розчин на забруднені ділянки і чекаємо щонайменше 5–10 хвилин, щоб він подіяв. Також можна додати кілька крапель свіжовичавленого лимонного соку або ж рідини для миття посуду, щоб замаскувати запах оцту.
Щоб позбутися більш стійких плям, можна використовувати для очищення духовки суміш оцту та харчової соди. Насипаємо на проблемні ділянки соду, а потім розпорошуємо розчин води та оцту. Залишаємо на 15–20 хвилин, перш ніж витерти пасту.
Є ще такий спосіб. Розігріваємо духовку до максимальної температури. Наливаємо в термостійку миску суміш з оцту та води. Залишаємо посуд із розчином у духовці на 20–60 хвилин, залежно від того, наскільки жирна внутрішня частина. Цей метод очищення духовки дозволяє видалити жир і бруд зі стінок, підлоги та стелі за допомогою пари, яка виділяється від води з оцтом при нагріванні.