Відмовились від мандатів, щоб Файфура і Кльоп стали депутатами

2659 0

Ми у соцмережах:

Відмовились від мандатів, щоб Файфура і Кльоп стали депутатами

Кандидати, які отримали право на депутатство в облраді, активно користуються можливістю визначитись, чи справді вони потребують того мандата. Восьмеро з обраних уже таким правом скористались — написали у ТВК відмову. Решта мають час на роздуми до 24 листопада.

депутат кльоп
Василь Кльоп
Уже відбулися ротації у списках Радикальної партії, УКРОПу та партії "Конкретних справ". Обраний від Сарненського району радикал Микола Коток відмовився від мандата обласного депутата, оскільки його обрали головою Тиннівської сільради. На його місце в обласну раду проходить безробітний Андрій Сайчук, обраний від Корецького району. В УКРОПі також поки що одна заміна. Замість головного спеціаліста Дубенського управління Держказначейства Юрія Момотюка до ради пройде кандидат від Дубровиччини Геннадій Шевченко, відомий як колишній очільник обласної СЕС.
депутат файфура
Богдан Файфура
Найбільше замін у списку партії "Конкретних справ", яка матиме шість депутатів в обласній раді. Анатолій Остапчук, який свого часу був головою Сарненської РДА, та лікар Віктор Іщук із Демидівщини написали до обласної ТВК відмови бути обласними депутатами, бо надали перевагу районним радам. Таким чином, до ради пройшов депутат попереднього скликання Василь Кльоп, обраний від Костополя. А далі у "Конкретних справах" розпочалося масове відмовляння від мандатів. Не захотіли стати депутатами одразу чотири претенденти. Аж доки черга у партсписку не дійшла до депутата обласної ради попереднього скликання та бізнесмена Богдана Файфури, який набрав тільки 13% голосів виборців і взагалі-то програв вибори у своєму окрузі. Очевидно, ротації триватимуть. У "Батьківщині" Олександр Нестерук відмовиться, як передбачають, від мандата, аби піти у міську раду Рівного, окрім того, Людмила Дмитрук не зможе стати депутатом, оскільки виграла вибори міського голови Корця. У "Свободі" прохідний Юрій Осіпчук також вибиратиме між депутатським кріслом у міській та обласній радах. А от до міської ТВК Рівного жоден із кандидатів у депутати відмови ще не приносив. Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також