Відмовитись від централізованого постачання гарячої води, а що натомість?

1722 0

Ми у соцмережах:

Відмовитись від централізованого постачання гарячої води, а що натомість?

У Кабміні запропонували перевести комунальну послугу гарячого водопостачання в автономну. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на брифінгу.

Міністр пояснив, що автономія подачі гарячої води може бути, як домова, так і квартальна, і навіть районна. Таким чином мешканці зможуть самі вибирати потрібна їм гаряча вода чи ні. Таким чином, за словами чиновника, можна уникнути проблеми відсутності гарячої води в літній період. Однак, рішення про вибір того чи іншого варіанту водопостачання знаходиться в компетенції місцевої влади.

Про можливість відмовитись від централізованого гарячого водопостачання уже заявив міський голова Києва Віталій Кличко:

"Київ - єдине місто в Східній Європі, де є централізоване гаряче водопостачання. Навіть в європейських країнах, США гаряче водопостачання - це котельні та бойлерні, які знаходяться або в окремих будинках, або в квартирах. Ситуація неоднозначна. Зараз експерти підраховують, тому що вартує централізоване гаряче водопостачання досить дорого".

З його слів, найближчим часом комісія закінчить роботу і оприлюднить свій висновок щодо доцільності відмови від централізованого гарячого водопостачання.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також