Відновити нервові клітини — можливо

731 0

Ми у соцмережах:

Відновити нервові клітини — можливо

Раніше вважалося, що нервові клітини не відновлюються. Однак фахівці впевнені, що даний процес можливий, і для цього потрібно дотримуватися низки рекомендацій. Вони назвали корисні звички, які допомагають запустити процес нейрогенезу.

Фізичні навантаження. Завдяки заняттям спортом кров і мозок насичуються киснем. Це сприяє виробленню ендорфінів — гормонів щастя. Крім того, знижується рівень стресу, завдяки чому відновлюються нервові клітини.

Розумова діяльність. Експерти впевнені, що розумове навантаження також сприяє нейрогенезу за рахунок обробки мозком значної кількості інформації. Вони рекомендують читати книги і вивчати іноземні мови.

Правильне харчування. За словами експертів, для кращої роботи мозку потрібно відмовитися від продуктів, багатих насиченими жирами. Також рекомендується дотримуватися низькокалорійної дієти. Але не можна забувати, що мозку потрібна енергія. Тому сніданок може бути висококалорійним.

Інтимне життя. За словами фахівців, інтим — двигун нейрогенезу. Він сприяє зниженню рівня стресу і відновленню нервових клітин.

Медитація. Допомагає не тільки заспокоїтися і розслабитися. Завдяки медитації у людини краще виходить сконцентрувати увагу і розвивати когнітивні здібності. Процес дозволяє стимулювати нейрогенез і одночасно давати мозку відпочинок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також