Відомий художник-кераміст виготовляє окопні свічки для ЗСУ

699 0

Ми у соцмережах:

Відомий художник-кераміст виготовляє окопні свічки для ЗСУ

Відомий рівненський художник-кераміст Леонід Гринбокий робить їх з консервних банок та воску. Все для того, аби військові могли зігрітися в зимову пору року.

Розпочав Леонід «теплу» справу з 10 кілограмів скульптурного воску, який у нього лежав і не використовувався. Потім з матеріалами почали допомагати колеги з художньої школи, волонтери та просто небайдужі люди.

Технологія виготовлення свічки не дуже складна. Спочатку в консервну банку вкладається папір. Далі розплавляється на водяній бані віск. Заливається один раз, щоб папір його увібрав, а потім вдруге – до самого краю. Такі свічки горять понад 5 годин.

До слова, Леонід Гринбокий - автор унікальних керамічних писанок та інших декоративних виробів. Він викладає у художній школі, є учасником міжнародних виставок та фестивалів. Разом із тим чоловік волонтерить, як і багато інших українців, адже хоче допомогти ЗСУ, повідомляє начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Охочі допомогти з воском чи парафіном, можуть принести матеріал у волонтерський центр «Рівнекниги» (вул. Покровська, 16) або ж сконтактувати через соцмережі з Леонідом Гринбоким


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також