Напередодні різдвяно-новорічних свят ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник презентував рецепт святкового медово-імбирного печива.
На Ютуб-каналі Острозької академії вчений закликав мешканців Рівненщини приготувати святкові смаколики і поділитися своїми результатами на сторінках у соцмережах.
Медове печиво від Пасічника
Передусім наголосимо, що пекти таке печиво потрібно ОБОВ’ЯЗКОВО з гарним настроєм та чистими помислами!
Інгредієнти:
• 100 г вершкового масла;
• 80 г цукру;
• 5 ч. л. меду;
• 1 яйце;
• 200 г борошна;
• 2 ч. л. імбиру;
• 1 ч. л. кориці;
• 1 ч. л. меленого кардамону;
• 0,5 ч. л. меленої гвоздики;
• 1 ч. л. розпушувача.
Вершкове масло, цукор, мед і яйце перемішуємо віничком. Після цього з’єднуємо сухі інгредієнти й частинами додаємо до попередньої суміші. Тісто замішуємо й кладемо в холодильник на 1 годину. Випікаємо з любов’ю при температурі 160–180°.