Відомий рівненський лікар порадив, як корупцію унеможливити

1698 0

Ми у соцмережах:

Відомий рівненський лікар порадив, як корупцію унеможливити

Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах? Ні, не потрібно. Потрібно не карати, а писати і приймати закони, які корупцію унеможливлюють. Фокус повинен бути на корупції, а не на людях. Так вважає відомий рівненський лікар Павло Сільковський.

Про це лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський розповів у Фейсбуці: 

-  На початку 2000-х я вступав до університету і добре пам‘ятаю, як важко тоді було стати студентом без грошей і зв‘язків. Всі обговорювали ціну вступу. Можливість поступити без корупційної складової майже не розглядалася. А потім ввели ЗНО. І дуже багато розумних дітей отримали можливість навчатися там, де вони захотіли. Умовні ректори, професори і доценти залишилися на своїх місцях і далі навчали студентів. А явище корупції зникло. А можна було їх посадити на довічне. І кому від того було б легше?
Колись я ставив на облік авто у МРЕВ і принципово не хотів скористатися послугами «рішал». Бо саме вони заправляли там усім парадом. Це коштувало мені дуже багато часу і нервів. Бо я годинами стояв у черзі, а вони прямо перед носом один за одним підносили документи. І приймали від них, а не від мене. А коли моя черга таки доходила, в пакеті документів знаходили якусь невідповідність і відправляли на нове коло. Недавно я знову ставив на облік автівку. Тепер уже в оновленому сервісному центрі. І це було зовсім інше. Хоч і люди були ті самі. Деяких я навіть візуально згадав. Просто правила стали іншими.
Садити на довічне? Ні, не потрібно. Нехай виховують своїх дітей, роблять свою роботу і приносять користь суспільству. Люди в своїй більшості непогані. Корупцію породжують не погані люди, а погані закони і правила. І знищує корупцію зміна правил. Але щоб змінювати правила, потрібно мати розум. І його напрягати. А щоб садити - тільки силу. Сила є, розум зайвий? 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також