Відомий рівненський лікар розкритикував вакцинування, назвавши його примусовим

8156 0

Ми у соцмережах:

Відомий рівненський лікар розкритикував вакцинування, назвавши його примусовим

Павло Сільковський висловив свою думку щодо масової вакцинації медиків, яка розпочалася в Рівненській області та інших регіонах. Він переконує, що ті, хто не хочуть вакцинуватися, не мусять цього робити. Бо ефект сумнівний.

 Про це він написав на своїй сторінці в мережі:

«Ми знаємо, що вакцинація ефективна проти тих інфекцій, до яких утворюється стійкий імунітет. Якщо припустити, що імунітет проти ковіду нестійкий, то немає сенсу вакцинуватися взагалі. А якщо стійкий, то для чого вакцинувати перехворілих?

Ми досі чуємо, що дослідження не показують, чи достатньо стійкий імунітет після хвороби. Бо малий час спостережень. Вакцинація ж розпочалася кілька місяців тому. Але вже є дослідники, які стверджують, що після вакцинації імунітет стійкий. У той самий час, коли нас вчили, що жодна вакцина не створює потужнішої імунної відповіді, ніж перенесене захворювання.

Я не знаю хвороби, після якої ти перехворів і маєш імунітет на трошки. Але якщо від неї зробиш вакцину - то вже на довго. При цьому все більше країн заявляють, що якщо ти отримав вакцину, то тобі і подорожі, і без карантину, і без тестів. А якщо перехворів - то дзуськи!

І це не про антивакцинаторство. Це про підходи до вакцинації. Коли раніше тебе вчили, що імунобіологічні препарати - це дуже серйозно і має бути вкрай обережний підхід. А тепер ящики з вакциною розвантажують в протичумних костюмах, але перевозять звичайними бусами.

Хворіти погано і краще не хворіти. Але це якщо ти маєш вибір. А якщо твій вибір - вакцина попри все? Якщо ніби добровільно, а по факту - прихований примус? То це робить честь і авторитет вакцинації?»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також