Відомий рівненський поет отримає премію імені Світочів

904 0

Ми у соцмережах:

Відомий рівненський поет отримає премію імені Світочів

На Рівненщині визначились із переможцем обласної літературної премії імені Світочів 2022 року.

Її отримає рівненський поет, перекладач, театральний діяч та естрадний виконавець, член Національної спілки письменників України, волонтер – Андрій Пермяков.

Її дадуть за книгу «Віршотеллер», де зібрані оригінальні поезії та переспіви українською відомих хітів із авторськими дотепними коментарями.

- Приємно, що сьогодні Андрій Пермяков – це не просто автор та знаменитий поет. Він активно популяризує Рівненщину. Тісно співпрацює із обласною філармонією, де вже готується його другий благодійний захід. Сьогодні він волонтерить крізь призму літератури, - зазначила директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Баковецька-Рачковська.

Презентація його видання відбулася в Рівненській обласній філармонії. Крім того, книгу представили й у Києві, Львові, Одесі, а також у Чикаго та Варшаві. Усі заходи були благодійні – зібрані кошти Андрій передав на потреби ЗСУ.

- Обласна літературна премія імені Світочів присвоюється за плідну творчу і культурно-просвітницьку діяльність щорічно. Її розмір - 10 тисяч гривень, - розповідає начальниця управління культури у туризму облдержадміністрації Любов Романюк. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також