Ведучий програм «Знак якості» та «Твій День» Костянтин Грубич побував на Рівненщині.
Той побував у Повчанській громаді, де збирав народні рецепти, уточнив ведучий у Facebook.
- У родині Марчуків у селі Миколаївка Повчанської ТГ мені показували тривалий і без перебільшення сакральний процес випікання великодніх пасок. Робимо це заздалегідь, щоб встигнути змонтувати і показати за пару тижнів до Великодня усім, хто захоче ознайомитися і можливо приготувати й собі святкову випічку за марчуківським рецептом.
Доки тісто вчергове "підходило і відпочивало", господарі похвалилися, що берези біля двору якраз "плачуть" і процес збору соку у розпалі. І березневий сніг цьому не завадив. Березовий сік у цій родині просто закатують у банки, а ще заквашують на пряженому ячмені у бідоні і залишають до літа. У спеку березовий квас - кращий порятунок! - розповідає Грубич.