Той побував у Повчанській громаді, де збирав народні рецепти, уточнив ведучий у Facebook.

– У родині Марчуків у селі Миколаївка Повчанської ТГ мені показували тривалий і без перебільшення сакральний процес випікання великодніх пасок. Робимо це заздалегідь, щоб встигнути змонтувати і показати за пару тижнів до Великодня усім, хто захоче ознайомитися і можливо приготувати й собі святкову випічку за марчуківським рецептом.

Доки тісто вчергове “підходило і відпочивало”, господарі похвалилися, що берези біля двору якраз “плачуть” і процес збору соку у розпалі. І березневий сніг цьому не завадив. Березовий сік у цій родині просто закатують у банки, а ще заквашують на пряженому ячмені у бідоні і залишають до літа. У спеку березовий квас – кращий порятунок! – розповідає Грубич.






