Відомо, чим цьогоріч здивує Острог

777 0

Ми у соцмережах:

Відомо, чим цьогоріч здивує Острог

Туристичний маршрут єврейської спадщини, інтерактивний маршрут замками князів Острозьких та Волинськими барбаканами, оновлення музею «Острозької академії» та унікальної виставки Острозького іконопису, оцифрування та створення десяти 3d- моделей архітектурних пам’яток та адаптація сайтів музеїв - усе це цьогоріч реалізують в Острозі за підтримки Українського Культурного Фонду та партнерів.

У стінах одного з двох острозьких барбаканів презентували сім грантових проєктів, які розпочинають реалізовувати в місті.

П’ять проєктів: «Єврейська культурна спадщина Рівненщини», «Інтерактивний маршрут замками князів Острозьких», «Волинські барбакани» та «Експозиція Острозька іконописна майстерня» та «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", Державного агенства розвитку туризму.

 

Ще два проєкти «Інклюзивна виставка архітектурної спадщини Волині» та «Інклюзивні сайти історико-культурних заповідників Рівненщини WCAG 2.1» отримали підтримку Українського культурного фонду.

Реалізують проєкти різні громадські організації, комунальні установи та благодійний фонд. Зокрема, КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острога», ГО «Братство ім. кн. Острозьких», «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст», Громадська спілка "Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору “Сучасний погляд”, ТОВ «Княжий Острог», Міжнародний благодійний фонд відродження «Острозької академії».

Для громадськості та журналістів команди представляли свої проєкти у трьох блоках: маршрути, музеї та інклюзія. Участь у заході взяла начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк, а модерувала захід начальниця відділу культури та туризму міськвиконкому Острога Ольга Лозюк, повідомляє пресслужба обласної ради.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також