Відомо прізвище затриманого на хабарі посадовця Рівненської ОДА

3652 0

Ми у соцмережах:

Відомо прізвище затриманого на хабарі посадовця Рівненської ОДА

Вчора правоохоронці затримали на хабарі у три тисячі доларів начальника відділу з питань підприємництва та регуляторної політики обласного департаменту економічного розвитку та торгівлі. Очолює відділ 34-річний Юрій Ковтун.

За повідомленням військової прокуратури, чиновник обіцяв підприємцю не створювати штучні перешкоди та посприяти в отриманні дозволу на встановлення зовнішньої реклами на автодорозі Київ-Чоп. Свої «послуги» оцінив у 3000 доларів США.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко повідомив РВ, що наразі облдержадміністрація не отримала офіційних документів від правоохоронців. В ОДА чекають на дії прокуратури та рішення суду, аби знати, відсторонювати посадовця від обов’язків на період слідства чи ні.

Обшук у п.Ковтуна проводили вдома. За даними декларації посадовця, він живе з батьками у Березнівському районі, автомобіля не має, а торік отримав 132,8 тис. грн. зарплати.

Зазначимо, що тільки минулого року на Рівненщині врегулювали питання щодо розміщення зовнішньої реклами за межами населених пунктів. Йдеться про банери над дорогами, на яких можуть рекламувати практично все, незаборонене законом: від політичних лідерів до контрацептивів.

Дозволи на розміщення рекламних щитків відтепер видають за підписом голови ОДА. І мають робити це, відповідно до закону, абсолютно безкоштовно.

Рівненська ОДА за підписом голови Олексія Муляренка уже видала дозволи на зовнішню рекламу за межами населених пунктів: підприємниці Діані Климюк у Клевані та підприємству «Полімер-Буд» на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів неподалік Забороля Рівненського району.

Пані Климюк дозволили розміщувати банер безстроково, бо йдеться про фасад її будівлі на вулиці Космонавтів,7 у Клевані. А ось підприємству, яке виробляє будівельні матеріали з пластмас та належить Юрію Волочаєву, дали дозвіл встановити два рекламні щитки терміном на три роки.

За словами директора обласного департаменту економіки, яке готує дозволи на розміщення зовнішньої реклами за межами населених пунктів, Костянтина Мокляка, отримати дозвіл на розміщення рекламних щитів може будь-яке підприємство чи підприємець. Зміст оголошень Рівненська ОДА не контролюватиме. Проте власники щитів повинні самі дотримуватися вимог закону про рекламу.

- Подавати заяви на рекламу до нас розпочали десь з березня,бо тільки наприкінці 2017 року було врегульоване питання щодо процедури, - коментує п.Мокляк. – Загалом мали уже десь п’ять-шість звернень. Подавати документи потрібно через ЦНАП. Ми залучаємо Службу автомобільних доріг та Нацполіцію, щоб вони дали свої експертні оцінки, чи рекламні щити не заважатимуть учасникам дорожнього руху. Дозвіл на встановлення щитів – безкоштовний, відповідно до вимог чинного законодавства. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також