Відомо, скільки місць в лікарнях залишилось для хворих на COVID

1118 0

Ми у соцмережах:

Відомо, скільки місць в лікарнях залишилось для хворих на COVID

У Рівному в двох міських лікарнях станом на 20 жовтня залишилось близько сотні місць, де можна розмістити хворих із коронавірусом. Про це під час сесії міськради заявив міський голова Володимир Хомко.

У нещодавно відкритій під такі потреби лікарні №2 уже розмістили близько двох десятків людей, повідомляє Суспільне.

"Ми практично перестали брати хворих з району, тому що нас "підтискає". У нас уже 18 чоловік лежить у міській лікарні №2, це колишня залізнична. Ми її також відкрили для ковіду. Таким чином поки тримаємось, там небагато місць", – зазначає міський голова.

Міський голова також уточнив, що у Рівненській центральній міській лікарні є близько 80-ти резервних місць, а з лікарнею №2 – загалом це сотня резервних місць для пацієнтів з коронавірусом.

20-го жовтня вперше зафіксували показник, коли кількість тих, хто видужав, перевищила кількість тих, у кого підтвердили діагноз, – зазначив Володимир Хомко. Щоправда, уточнив, що обнадійливою ситуацію назвати складно, адже кількість виявлених – це лише ті, у кого підтвердили COVID лабораторно, а самих хворих та носіїв вірусу – більше.

"Виявлені тести не корелюються з тим, як захворіли люди. Людина може захворіть у вівторок, а виявлять у п'ятницю. А в когось взагалі не виявлять", – каже Хомко.

Нагадаємо, Рівненська центральна міська лікарні була серед перших опорних закладів, які відкрили для пацієнтів з коронавірусом і туди везли хворих із навколишніх районів. Там є 158 перепрофільованих ліжок, з них 87 зайняті. В "інфекційці" із 61 місця зайняті всі, а в реанімації із 22-х вільна половина.

Що відомо
Станом на 20 жовтня, за даними ОДА, лікарні першої хвилі надання допомоги хворим з COVID-19, а також пацієнтам із підозрою, заповнені на 62,1%
Реанімаційні відділення повністю заповнені у Сарненській, Костопільській, Здолбунівської, Гощанської та Дубровицької ЦРЛ. Загалом це 60 пацієнтів
З діагнозом COVID-19 чи підозрою на хворобу у лікарнях області є 611 людей. 175 – у важкому стані 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також