Відомого лікаря можуть відсторонити у Рівному від роботи, бо не щепився від коронавірусу

1217 0

Ми у соцмережах:

Відомого лікаря можуть відсторонити у Рівному від роботи, бо не щепився від коронавірусу

В МОЗ України видали наказ 2664, відповідно до якого незабаром почнуть відсторонювати від роботи медиків, які не вакцинувалися від Covid-19. До цього часу такому відстороненню піддалися ряд інших категорій працівників. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив лікар-анестезіолог відділення анестезіології та інтенсивної терапії Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський.

Я теж належу до тих, кого, ймовірно, можуть відсторонити. Адже досі не отримав відповідного щеплення. Що ж, так то й так, значить на певний час потрібно буде переорієнтувати свою діяльність, - каже Павло Сільковський.Ні, я не є категоричним проти щеплень. Нікого не відмовляв і не відмовляю досі. Навпаки, рекомендую щеплюватися, коли це відповідає логіці і здоровому глузду. Сам щеплений відповідно до календаря, як і усі мої п’ятеро дітей. Але я не хотів щепитися від ковіду в тому числі тому, що перехворів раніше і отримав природній імунітет. Після того багато разів контактував з важкими ковідними пацієнтами в реанімації, з амбулаторними, яких потрібно було оглянути. І протягом усього цього часу імунітет, слава Богу, не потребував підсилення.
За цей час подумував про щеплення заради того, щоб подорожувати за кордон. Але поки це не було актуально, не поспішав. Проте, тепер моя відмова - це мій персональний протест проти примусу і неправди, яку нам озвучують досі. Як і кожен медик, який має багато знайомих медиків, я маю 100 плюс варіантів просто отримати сертифікат, але не роблю цього, намагаючись показати, що з людьми потрібно говорити не так.
1. Прем‘єр-міністр Шмигаль заявляв про те, що вакцинація в Україні є і буде добровільною. Але по факту це неправда. І я не можу це підтримувати.
https://ua.interfax.com.ua/news/general/775847-amp.html
2. Чиновники різних рівнів заявляли про те, що вакцинація є єдиним способом повернутися до нормального життя, але по факту це теж неправда. Інакше, чому зачинив свої кордони тричі вакцинований Ізраїль, а більше, ніж на 90% вакциновані Нідерланди знову пішли на жорсткий локдаун? Чому ряд країн перестали пускати до себе вакцинованих, а ті, що пропускають, вимагають від них ще додатково і тести?
3. Враховуючи те, що з нового року моя лікарська зарплата має складати більше 20 тис грн, я міг би собі дозволити робити тести кожного разу, коли йтиму на чергування в лікарню. І таким чином довести свою безпечність. Але навіть такої опції в наказі немає. Лише вакцинація, ефективність якої в умовах нових штамів є сумнівною. Але яка все-одно стає обов’язковою для все нових категорій громадян. То ж чи справді головна мотивація таких заходів - це безпека? 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також