Відпочинок у санаторіях: на Рівненщині готують пляжі, ліжка і... грязі

3183 0

Ми у соцмережах:

Дитячий санаторій «Хрінники» готовий взятися за розвиток медичного туризму — в урочищі Вичивки біля Хрінницького водосховища на місці, де раніше видобували торф, виявили лікувальні грязі. Таку перспективу обговорював керівник закладу Олександр Олексюк з г

Рівненські санаторії уже готуються до початку відпочинкового сезону — сподіваються на середину червня.

Один з найпопулярніших санаторіїв, розташований неподалік Рівного, «Червона калина» вже оприлюднив розцінки на сайті. Стандартний одномісний номер обійдеться у 750 гривень за добу, якщо з проживанням і харчуванням, і на 30 гривень більше, якщо вам надаватимуть медичні послуги. Двомісний номер коштуватиме, відповідно, 1180 грн. і 1440 грн. Можна забронювати й люксовий номер, наприклад, з виглядом на озеро, з більшою кількістю кімнат, покращеними умовами. Це коштуватиме дорожче — до 1860 грн. за добу.

— Ми не піднімали ціни з 2019 року, йдемо назустріч клієнтам, адже у фінансовому плані зараз усім нелегко, — запевнила представник санаторію «Червона калина» Людмила Глінчук. — Уже телефонують, цікавляться відпочинком не лише рівняни, а й з інших областей України, багато з Києва, Одеси, є дзвінки з Білорусі і навіть із США. Люди втомилися від карантину, їм потрібен відпочинок.

Ми приймаємо бронювання, але лише з попередньою датою і не раніше, як з 15 червня. Сподіваємося, що з цієї дати вдасться стартувати. Клієнтам кажемо, що обов’язково перетелефонуємо, щоб уточнити дату заїзду. Дехто з них готовий в’їхати вже в перший день відкриття. До того часу також підготуємо наш місцевий пляж до купального сезону. Якщо будуть відповідні додаткові санітарні вимоги щодо роботи санаторію, наприклад, масковий режим, обмежена кількість людей в одному місці, то готові їх забезпечити.

А ось відпочинок на Білому озері став дорожчим. Вартість будиночка в РОК «Біле озеро» залежно від умов коливається від 540 до 590 гривень за добу. Вхід на пляж коштує 23 грн, стоянка автомобіля за добу — 33 грн.

— Ми мусили підняти ціни, бо ж бачте яка ситуація, — пояснює начальник управління соціальних об’єктів РАЕС Володимир Ткачук. — Крім того, ми врахували і потреби тих відпочивальників, для яких це завеликі гроші. Пропонуємо більш економний варіант — відпочинок з харчуванням за їхній кошт. Поки що бронювання не розпочали. Надіємося, що розпочнемо із середини червня і зможемо забезпечити додаткові обмежувальні заходи, як-от заміри температури, масковий режим, якщо буде така необхідність.

Готове приймати відпочивальників з 12 червня і комунальне підприємство «Дитячий санаторій Хрінники», головний лікар якого Олександр Олексюк розповів:

— Ми вже маємо орієнтовні графіки заїздів дітей. Суттєво ціни не підвищували: було 360 грн за місце за добу з дитини, тепер — 390 грн. Є можливість, щоб на кілька днів провідати дітей приїхали батьки, яким перебування в санаторії за добу обійдеться в 220 гривень за ліжкомісце з харчуванням. Вже телефонують і цікавляться, коли можна приїхати на відпочинок з Києва, Харкова та інших куточків України. Мабуть, це пов’язано з тим, що кордони поки закриті, і люди шукають можливості відпочинку в межах України.

Ще одна приємна новина: ми зараз відновлюємо лікування грязями. За своїми властивостями наші грязі подібні до сакських. Тільки ті солоні, а наші — прісноводні. Ними можна лікувати захворювання нервової, травної і сечовидільної систем організму. Принаймні Рівненська ОДА підтримує таку нашу ініціативу.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також