Відпрацьоване ядерне паливо повезуть з Рівненської атомки — на Чорнобильську

752 0

Ми у соцмережах:

Відпрацьоване ядерне паливо повезуть з Рівненської атомки — на Чорнобильську

До Чорнобильської АЕС пустили перший тестовий поїзд. Залізницею возитимуть відпрацьоване ядерне паливо на зберігання до сховища з трьох українських атомних електростанцій - Рівненської, Хмельницької та Південноукраїнської.

Як зазначив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик, реконструкція ділянки між станціями "Вільча" та "Янів", що з’єднує зону відчуження ЧАЕС з основною залізничною мережею було виконано "в рекордні строки". Випробовування пройшли успішно і колії в зону відчуження ЧАЕС повністю готові до експлуатації. Тож чекають на перший поїзд з відпрацьованим ядерним паливом.

Готове до введення в експлуатацію і Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива — НАЕК "Енергоатом" розраховує поетапно вводити його у серпні. Перший контейнер з відпрацьованим ядерним паливом зможуть прийняти 19-20 серпня.

В “Енергоатомі” запевняють — робота сховища в зоні відчуження та перевезення контейнерів з відходами до нього не несе екологічних ризиків. Аналогічне сховище уже працює біля Запорізької АЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також