Відправлять у колонію на 7 років, бо вбив Цапа

1841 0

Ми у соцмережах:

Відправлять у колонію на 7 років, бо вбив Цапа

39-річний житель Костополя Сергій Ліщинський, аби приховати вбивство, сховав тіло чоловіка у вбиральні, а сам упродовж двох тижнів переховувався. Сім ркоів за це він у колонії сидіти не хоче, хоча прокурор просив додати йому ще 4 роки покарання.

Коли ж міський суд у Вараші визнав костопільчанина винуватим у вчиненні уумисного заподіяння смерті іншій людині, та призначив йому покарання – 7 років позбавлення волі, засуджений оскаржив його в апеляційному порядку. До суду апеляційної інстанції надійшло ще дві апеляційні скарги у цьому кримінальному провадженні — від прокурора і захисника обвинуваченого.

Суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області Сергій Єремейчук повідомив РВ, що суд розглянув одразу три апеляційні скарги - прокурора, обвинуваченого та його захисника. Державний обвинувач переконував колегію суддів у необхідності скасувати вирок місцевого суду та постановити новий, яким збільшити покарання обвинуваченому з 7 років ув’язнення до 11-ти. Натомість обвинувачений, який у суді першої інстанції вину визнав частково, просив змінити вирок у частині кваліфікації його дій: з умисного протиправного заподіяння смерті людині на вбивство, вчинене через необережність. Захисник обвинуваченого заявив про скасування вироку  та призначення нового судового розгляду в суді першої інстанції.

Нагадаємо, торік 24 лютого Сергій перебував в гостях у знайомого костопільчанина. Вони та ще двоє місцевих жителів - жінка зі співмешканцем, розпивали спиртні напої. Між господарем та Сергієм виникла суперечка. На подвір’ї чоловіки почали битися. Сергій наніс опонентові кілька ударів кулаками рук і ногами в голову й тулуб, після чого задушив 58-річного жителя Комарівки. Місцеві називали того Цапом. Половину свого життя від відсидів за гратами за різні злочини. 

Аби приховати тяжкий злочин, Сергій затягнув покійника до вигрібної ями, після чого засипав все піском, глиною та іншими будівельними матеріалами, накрив зверху дверним полотном та закидав цеглою.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ суду апеляційної інстанції вирок місцевого суду залишила без змін, апеляційні скарги прокурора, обвинуваченого та його захисника — без задоволення, повідомив

Покарав суд не лише Сергія,а й жінку та її співмешканця за те, що достовірно знаючи про вбивство, яке сталося на подвір’ї їхнього будинку, вони не повідомили про це до правоохоронних органів. Більше того, вони сприяли Сергію у приховуванні слідів злочину. Суд визнав їх винними у приховуванні вбивства та призначив обом покарання - позбавлення волі строком на 2 роки з іспитовим терміном 2 роки
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також