Відпустка не врятувала Червонія

4193 0

Ми у соцмережах:

Відпустка не врятувала Червонія

Президентський указ про звільнення з посади голови облдержадміністрації Василя Червонія, на який з нетерпінням чекало чимало місцевих політиків, виявився все ж доволі несподіваним. Здавалося б, що Червонію вже вдалося перехопити ініціативу і 45-денною відпусткою виграти необхідний час. Та новообране «радянсько-коаліційне» керівництво області вирішило діяти енергійно, гуртом вирушило до Києва і змогло-таки домогтися термінової відставки Червонія.

Тому вже було викреслений пункт із програми перебування прем’єр-міністра Юрія Єханурова на Рівенщині про представлення нового голови ОДА терміново знову з’явився у прес-анонсах візиту, що відбувся минулої п’ятниці. Як і передбачалося, замість представника УНП Василя Червонія область очолив лідер «нашоукраїнців» області Віктор Матчук. — Підпорядковуюся волі Президента, але не можу погодитися з формою і методами звільнення, як і з кандидатурою Матчука, — заявив на нараді господарського активу області екс-голова облдержадміністрації Василь Червоній. На його думку, указ про звільнення з’явився через політичні причини та інтриги перед новою зміною уряду, а ще тому, що Ющенка дезінформували про його згоду перейти на іншу посаду. До речі, Єхануров, висловивши подяку Червонію від імені уряду, теж обмовився про «іншу посаду» для колишнього «губернатора». Але конкретизувати не став. Втім, вже давно подейкують про «запасний аеродром» для Червонія у Міністерстві з надзвичайних ситуцій, яке очолює його товариш Віктор Балога. Новопризначений голова облдержадміністрації Віктор Матчук у короткій промові подякував своїм попередникам — Роману Василишину, Миколі Сороці, а також досить толерантно і Василю Червонію, з яким у нього «часто не співпадали думки, але він працював на область». Втім, його однопартійці по НСНУ не приховували задоволення від «дня визволення», якого вони так довго очікували. Новий керівник області пообіцяв не проводити «кадрових чисток», але, разом з тим, запевнив, що намагатиметься створити «енергійну, дієздатну, а головне, результативну команду».

Довідка «РВ» Матчук Віктор Йосипович Народився 5 червня 1959 року в м.Рівне. Українець, член політичної партії «Народний Союз Наша Україна», освіта вища, закінчив у 1982 році Київський політехнічний інститут, інженер електронної техніки. Кандидат технічних наук, заслужений будівельник України, депутат Рівенської обласної ради. 1982 р. — регулювальник радіоапаратури 6-го розряду, завод «Радіоприлад» ім.С.П.Короленка, (м.Київ); 1982-1985 рр. — навчання в аспірантурі Київського політехнічного інституту; 1983-1986 рр. — молодший науковий співробітник, Київський політехнічний інститут; 1986-1990 рр. — Рівенський радіотехнічний завод, начальник конструкторського бюро систем автоматизованого проектування; 1989-1990 рр. викладач Українського інституту інженерів водного господарства (м.Рівне), за сумісництвом; 1990-1992 рр. — директор малого підприємства «Восток-Програма» (м.Рівне); 1992-2001рр. — директор ТзОВ виробничо-комерційної, науково-технічної, інноваційної фірми «Реноме»; 2001-2005 рр. — голова правління ЗАТ «Реноме»; 2005-2006 рр. — голова наглядової ради ЗАТ «Реноме»; 2006 — по даний час — голова ради Рівенської міської організації політичної партії «Народний Союз Наша Україна». Одружений. Дружина — Матчук (Коптюк) Алла Леонідівна (1959 р.н.) — кандидат філологічних наук, доцент Рівенського державного гуманітарного університету. Дочка — Матчук Оксана Вікторівна (1983 р.н.) — студентка Національного університету «Києво-Могилянська академія».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також