Відрізану руку пришили у Києві

2144 0

Ми у соцмережах:

Відрізану руку пришили у Києві

Тяжкої травми 37-річний мешканець Оржева, що в Рівенському районі, Роман В. зазнав у п’ятницю по обіді, працюючи за деревообробним верстатом у виробничому приміщенні рівенської фірми «Ассет», що на вулиці Дворецькій. За попередніми даними, через власну необачність чоловік у мить залишився без лівої руки.

Потерпілого разом із ампутованою кінцівкою бригада «швидкої» доставила у приймальне відділення обласної лікарні. Оглянувши чоловіка, медики зійшлись на тому, що допомогти йому найліпше зможуть фахівці столичного Інституту хірургії і трансплантології, відомого в народі як інститут Шалімова.

Як повідомив завідувач відділення серцево-судинної хірургії обласної лікарні Володимир Антонюк-Кисіль, потерпілого доставили до Києва «реанімобілем» служби медицини катастроф Рівенщини. У відділенні мікрохірургії інституту Шалімова Роману пришили руку. Коли і чи взагалі зможе чоловік володіти кінцівкою, лікарі поки що прогнозувати не беруться. Річ у тім, що, як пояснив п.Антонюк-Кисіль, у Романа було ампутоване нижнє передпліччя — а це повністю відсічені дві кістки, всі сухожилля та вени, велика кількість вирваних м’язів тощо.

«Щоб все це приживилося і запрацювало заново, потрібно багато зусиль мікрохірургів і часу, — каже лікар. — За найсприятливішого перебігу лікування, коли не виникатиме жодних ускладнень, Роман зможе зн ову володіти своєю рукою не раніше як через рік».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також