Відсьогодні Національна поліція переведена на посилений варіант несення служби

993 0

Ми у соцмережах:

Відсьогодні Національна поліція переведена на посилений варіант несення служби

У посиленому режимі поліцейські нестимуть службу в період з 15 по 28 липня.

 

Про це сьогодні, 15 липня, повідомив заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич під час відеоселекторної наради за участі керівників територіальних підрозділів. Нарада пройшла на базі Ситуаційного центру Нацполіції. 

- Для забезпечення публічної безпеки та порядку під час парламентських виборів будуть сформовані зведені групи з іншими відомствами. Відтак звертаю увагу керівників на місцях – має бути налагоджена чітка взаємодія між поліцією та військовослужбовцями Нацгвардії, рятувальниками та прикордонниками. Реагування на будь-які порушення, пов’язані з виборчим процесом, повинно бути оперативне,- зазначив Олександр Фацевич.

Усього з початку виборчого процесу територіальними органами Нацполіції зареєстровано 2804 заяви та повідомлення, пов’язаних з виборчим процесом. Найбільше повідомлень надійшло в місті Києві, Запорізькій та Харківській областях.

Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 1 904 факти, підкупом виборців – 236, хуліганством – 65 та пошкодженням майна – 62.

З початку передвиборчої кампанії поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 116 фактам. Зокрема, 90 кримінальних проваджень стосуються порушень виборчого законодавства, ще 26 кримінальних проваджень – пов’язані із проведенням виборчої кампанії. Також складено 572 адміністративні протоколи.

Найбільше протоколів – 462 – складено за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без передбаченої законодавством інформації. За порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях складено 62 протоколи.

Нагадаємо, у Нацполіції обговорили співпрацю відомства і канадської місії спостерігачів CANADEM на парламентських виборах, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також