Відстрелив лісівнику пальця, і той захотів 80 тисяч гривень моральної шкоди

870 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Мешканець Сарненщини Олег Ковалевич, перебуваючи на території господарства своєї матері, взяв рушницю ТОЗ і вистрелив у лісівника. Майстер лісу Олександр Ц. залишився без пальця. Дії стрільця слідчі назвали необережним середньої тяжкості тілесним ушкодженням, а суд його вже покарав.

Ця пригода трапилась ще 13 листопада 2019 року на Сарненщині, а вирок пролунав цьогоріч 4 січня. 

Обвинувачений Олег Ковалевич у суді свою вину визнав частково. Він розповів, що того вечора між ним та лісівником справді була сварка через деревину, і він  розпилив газовий балончик. Втікаючи мотоциклом від переслідування, заховався у будинку своєї матері. Через вікно побачив, що до господарства під`їхав трактор із увімкненими фарами та на подвір`я зайшов лісівник із сокирою в руках. Він, нібито, брутально лаявся та  ламав двері будинку. Злякавшись, Ковалевич взяв рушницю, зарядив її набоями та вирішив налякати лісівника. Коли відчинив двері, то лісівник підбіг і схопив рукою рушницю за стволи, намагаючись її вирвати. Підозрюваний каже, що здійснив один постріл вгору, а інший -  в сторону.

Тим часом майстер лісу Олександр в суді розповів свою версію конфлікту  між ним і підозрюваним. Ковалевич, нібито , пред`явив йому претензії, чому він не дає йому ліс. Підозрюваний розпилив йому в обличчя газовий балончик та втік. Майстер лісу сів на трактор та прибув до господарства мами втікача. Каже, сокири в руках не мав. Ковалевич вийшов з будинку з рушницею, здійснив один постріл, яким спричинив йому вогнепальне поранення пальця. У мить пострілу він перебував на відстані майже  8 метрів від нападника.

Працівник лісу заявив цивільний позов, яким хотів стягнути із обвинуваченого 80 тисяч гривень завданої моральної шкоди.

Суддя Сарненського суду Юрій Березень визнав підсудного винним у вчиненні необережного середньої тяжкості тілесного ушкодження за статтею 128 Кримінального Кодексу України та призначив обмеження волі на строк один рік шість місяців. З  Ковалевича на користь потерпілого стягнуть тридцять тисяч гривень завданої моральної шкоди.

На підставі статті  75 Кримінального Коексу  України Олга Ковалевича звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на два роки з покладенням низки  обов`язків. Тепер він повинен періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації,  повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. 

Засуджений має 30 днів, щоб подати апеляцію на вирок Сарненського райсуду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також