Відвар шипшини: пити не можна відмовитися

1717 0

Ми у соцмережах:

Відвар шипшини: пити не можна відмовитися

Плоди дикої троянди багаті не тільки вітаміном С (його тут набагато більше, ніж у лимоні!), А й флавоноїдами, які зміцнюють і відновлюють стінки наших кровоносних судин. Відвар шипшини призначають при захворюваннях печінки, підвищеному тиску і для підвищення імунітету, особливо навесні й восени.

Плоди дикої троянди багаті не тільки вітаміном С (його тут набагато більше, ніж у лимоні!), А й флавоноїдами, які зміцнюють і відновлюють стінки наших кровоносних судин. Відвар шипшини призначають при захворюваннях печінки, підвищеному тиску і для підвищення імунітету, особливо навесні й восени. Однак при всій корисності відвару дикої троянди лікарі радять обережно приймати його. Особливо гіпотонікам — оскільки шипшина здатна знижувати тиск, простежте за своїм організмом: чи не виникне сильної слабкості, запаморочення і т.д. Якщо відчуваєте таке нездужання, пийте відвар рідше і розбавляйте водою сильніше. А також хворим на жовчнокам'яну хворобу — шипшина має жовчогінну дію, якщо не зловживати, то вираженого впливу на тони жовчного міхура шипшина не робить, але все-таки краще комбінувати дику троянду з спазмолітиками (засобами, що знімають спазми) і додавати у відвар фенхель, кріп, деревій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також