Відзавтра в маршрутках Рівного – не більше 10 пасажирів

6342 0

Ми у соцмережах:

Відзавтра в маршрутках Рівного – не більше 10 пасажирів

З 18 березня водіїв рівненських маршруток зобов’язали вдягнути маски, гумові рукавички і набирати не більше 10 пасажирів. Це катастрофа для міського перевезення, адже люди вранці і ввечері, коли час пік, не матимуть змоги дістатися місця роботи або лікувального закладу.

 Начальник міського управління транспорту Володимир Пилипчук не приховує розгубленості:

-        Ми довели до відома перевізників, це рішення комісії ТЕБ та НС при Міністерстві охорони здоров’я. Перевізники зобов’язані його виконувати, проте перевезення стають нерентабельними. Перевізники вже заявили, що пустять маршрутки, тільки якщо прибуток буде рівний хоча б нулю. Ми зацікавлені в тому, щоб кількість маршруток не зменшувалася, аби уникнути скупчення людей на зупинках. Можливо, пізніше ситуація з перевезеннями по місту зміниться. Однак перевізники висловлюють невдоволення, що 10 людей возити у маршрутці нерентабельно.Тролейбусного транспорту заборона на перевезення 10 пасажирів стосується теж. Проте це комунальне підприємство: як їм скажемо, так і працюватимуть.

У разі перевезення в маршрутному таксі людей більше дозволеного на водія накладається штраф від 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (раніше було 100). Контроль за виконанням рішення поклали на органи Нацполіції та МВС. Проте там теж розгублені, бо не мають конкретного алгоритму дій, як зупиняти і штрафувати переповнені маршрутки. Заступник начальника патрульної поліції області Андрій Ліснічук каже:

-          Чекаємо наради з управлінням транспорту, на якій буде прийнято рішення. Є постанова Кабміну, і вона має виконуватися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також