Відзначили День Героїв України у США – віртуально

707 0

Ми у соцмережах:

Відзначили День Героїв України у США – віртуально

Українська громада Америки відзначила День Героїв України (Свято Героїв), вшанувавши пам'ять тих, хто поклав життя і здоров'я за здобуття й відстоювання незалежності Української держави.

 

Відеозвернення представників державницьких організацій розмістив на своїй сторінці Український Конгресовий Комітет Америки (УККА).

"День Героїв України – це свято величі й духу українських борців, жінок та чоловіків, які стали символом непереможності української нації. Вони, борці за незалежність та свободу України, залишились нескореними. Їхнім гаслом було і залишається: здобудеш Українську Державу, затвердиш та забезпечиш її або згинеш у боротьбі за неї", - сказав у відеозверненні представник Головної управи Організації Оборони Чотирьох Свобід України (ООЧСУ) Богдан Гаргай.

Свято Героїв України відзначають щороку у США вже впродовж багатьох десятиріч. Цього року у зв'язку з пандемією святкування відбулося у віртуальному форматі.

Довідково: День Героїв України (Свято Героїв) був заснований у 1941 році на Другому великому зборі ОУН. Зазвичай його відзначають 23 травня, однак у США впродовж багатьох років увійшло в традицію вшанування Дня Героїв на початку липня.

У цей день згадують усіх борців, які поклали життя на вівтар Батьківщини. Цього року разом із Днем Героїв українська громада Америки відзначила 100-річчя створення Української Військової Організації (УВО), а також вшанувала 70-ту річницю смерті головного командира УПА Романа Шухевича й п'яту річницю героїчного захисту Донецького аеропорту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також