Виграли діти, медицина і… Чубай

1170 0

Ми у соцмережах:

Виграли діти, медицина і… Чубай

Десять мільйонів гривень, як і зазвичай, на наступний рік планують виділити на реалізацію проєктів громадського бюджету, за які проголосували рівняни.

Цьогорічне голосування мало різниться від попередніх: виграли переважно проєкти, які стосуються дітей, жителів певного району, а то й вулиці, а не всього Рівного. Втім, є і відмінність — одразу чотири проєкти-переможці мають одне авторство — депутата міської ради Олександра Чубая.

Одразу чотири проєкти, які перемогли під час голосування, мають одне авторство – депутата міської ради Олександра Чубая

На конкурс проєктів громадського бюджету рівняни подали 113 ідей, деякі з яких — не нові, а були і минулими роками, проте не отримали підтримки. Якщо порахувати, то для втілення у життя усіх потрібно понад 58 млн грн. Оскільки з міського бюджету виділять 10 млн, то кошти отримають 19-20 проєктів. Так, 3 млн грн зазвичай дають на малі проєкти, вартістю до 250 тис. грн, а 7 млн грн на великі — до 1 млн грн.

Оскільки і минулими роками найбільше голосів набирали проєкти, які стосуються шкіл чи дитячих садків, у правила внесли обмеження. За один рік може бути профінансовано не більше трьох великих та чотирьох малих «освітніх проєктів». Також на території комунальних підприємств та установ не може бути реалізовано більше одного проєкту.

Серед великих проєктів найбільшу кількість голосів — 1017 — набрала ідея Олени Хомич, голови ОСББ одного з будинків на Боярці. Жінка запропонувала облаштувати футбольне поле зі штучним покриттям біля школи №27 на Дубенській.

Майже тисячу голосів — 993 — отримав проєкт Андрія Кіслова, який пропонує за 930 тис. грн зробити реновацію амбулаторії загальної практики/сімейної медицини №3, що на вулиці Грушевського. У коридорі та зоні очікування проєкт передбачає заміну покриття стін, стелі та підлоги, заміну меблів, встановлення системи поручнів та відбійників, заміну систем внутрішнього освітлення та електричних мереж.

991 голос рівняни віддали за проєкт депутата Рівненської міської ради Олександра Чубая — «влаштування ексклюзивної відпочинкової зони біля будинку №6 на вулиці Князя Романа», де раніше був парк з фонтаном. За 1 млн грн депутат сподівається «утворити локальний парк на одному з найбільших мікрорайонів Рівного, ексклюзивний майданчик для відпочинку дітей та дорослих, покращити сімейну атмосферу, проводити безліч свят та зменшити сімейний алкоголізм».

Волонтерка та засновниця «Рівне-Такмед» Тетяна Воронцова­ набрала 951 голос зі своїм проєктом про облаштування інсультного центру в міській лікарні Рівного реабілітаційним обладнанням

Волонтерка та засновниця «Рівне-Такмед» Тетяна Воронцова набрала 951 голос зі своїм проєктом про облаштування інсультного центру у міській лікарні Рівного реабілітаційним обладнанням — для ранньої реабілітації людей з інсультом. Проєкт передбачає купівлю опорних палок, ходунків, фітболів, реабілітаційних палиць, степ-платформ, брусів для ходьби, тренувальних модулів для рук та ніг, візків, бобат-столів, подушок для позиціонування кінцівок, вертикалізатора. А також шести функціональних ліжок, двох мобільних підйомників, дошок для переміщення і пересаджування, протипролежневих матраців, звичайних матраців, приліжкових тумб з висувним столиком, умивальників, приліжкових туалетів, шафи і т.п. У реабілітаційних палатах зроблять перегородки для розділення зон тренувань та облаштують локальне освітлення. Також за кошти проєкту проведуть навчання мультидисциплінарної команди лікарів, середнього і молодшого медичного персоналу основ реабілітації (курси ерготерапевта, логопеда, фізичного терапевта).

П’яте місце та 903 «за» під час голосування отримав ще один проєкт депутата Олександра Чубая — облаштування освітлення та наземного покриття на місці розбитого тротуару біля будинку №12 на вулиці Князя Романа.

897 голосів набрав проєкт головної лікарки центру ПМСД «Ювілейний» Вікторії Покоєвчук — створення сучасного відділення здорової дитини на базі центру. Проєкт передбачає ремонт у відділенні здорової дитини, оновлення інтер’єрів, придбання нових столів, шаф, сповивальних столиків, кушетки, медичного обладнання, відкриття кімнати матері та дитини, облаштування санвузла та зони очікування.

Сьоме місце з 803 голосами посів проєкт міні-спортивного футбольно-волейбольного поля зі штучним покриттям на території школи №9 на вулиці Марка Вовчка у Рівному. Автор проєкту — засновник «Рівненської вуличної футбольної ліги» Назарій Вернюк.

Найменше голосів, лише по дев’ять, серед великих проєктів набрали ідеї рівненського підприємця Сергія Шабаліна — щодо встановлення архітектурних комплексів у парках Рівного.

Депутат міської ради Андрій Кузьмич пропонує за кошти Громадського бюджету встановити дитячий майданчик на території дитсадка №12 на вулиці Генерала Безручка

За малі проєкти рівняни голосували більш інтенсивно. Переможцем обрали ідею депутата міської ради Андрія Кузьмича, віддавши за неї 1317 голосів. За 249 тис. грн депутат пропонує встановити дитячий майданчик на території дитсадка №12 на вулиці Генерала Безручка.

1185 голосів набрав проєкт Олександра Чубая, уже за 250 тис. грн, — встановлення огорожі навколо дитсадка №32 на вулиці Гагаріна. Третє місце (790 голосів) також стосується дитсадка — №50 на вулиці Поповича. Авторка проєкту Олеся Шевчук пропонує облаштувати на території ігровий майданчик.

711 голосів та четверте місце отримав ще один проєкт депутата Чубая — облаштування парковки на вулиці Гайдамацькій. За 250 тис. грн депутат запланував замінити асфальт на бруківку, встановити лавки, велопарковки, парковки для дитячих візків та облаштувати екопарковку для автотранспортних засобів.

Проєкт головної лікарки центру ПМСД «Ювілейний» Вікторії Покоєвчук — створення сучасного відділення здорової дитини на базі центру

Більше 600 голосів набрали чотири малі проєкти: Інни Коломієць (благоустрій території біля будинку №4 на Макарова), Олени Хомич (благоустрій території біля будинку №2 на Макарова), Вікторії Покоєвчук (ремонт амбулаторії №4 центру ПМСД «Ювілейний») та Сергія Ющишина (проведення Рівненської бігової ліги у 2021 році).

Понад 500 голосів віддали рівняни на проведення за кошти громадського бюджету фестивалю електронної музики «Атмосфера» (проєкт Анатолія Вознюка) та на облаштування спортивного майданчика біля ЗОШ №24 на вулиці Гайдамацькій (Руслана Костюкевича).

11 місце у голосуванні (455 голосів) посів проєкт Марії Боровець щодо створення інклюзивного спортивно-ігрового майданчика на вулиці Коновальця, 14. На вісім голосів менше має проєкт Юлії Ожелевської — облаштування спортивного майданчика з вуличними тренажерами на вулиці Негребецького, 20.

Серед малих проєктів є такий, що не набрав жодного голосу — виділення коштів на парад дитячих візочків. Ідею запропонував відомий у Рівному ведучий Руслан Алексіюк. По два голоси набрали проєкти Сергія Шабаліна (парковий диван біля управління соцзахисту) та Світлани Бугайчук (проведення фестивалю «Мелодія дитинства»).

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також