Виграну в суді зарплату Осіпчук обіцяє віддати на благодійність

1640 0

Ми у соцмережах:

Виграну в суді зарплату Осіпчук обіцяє віддати на благодійність

В обласному управлінні охорони здоров’я тепер два начальники — Олег Вівсянник, який виграв конкурс на посаду, та Юрій Осіпчук, якого поновив на посаді суд. Тепер держава зобов’язана повернути «незаконно звільненому» начальнику Осіпчуку 159 тисяч гривень зарплати за час вимушеного прогулу.

Юрія Осіпчука своїм розпорядженням звільнив з посади голова Рівненської ОДА Віталій Коваль — через погану підготовленість медичних закладів до боротьби з коронавірусом. І тут цікаво, що за наказом теперішнього голови п. Коваля обласна адміністрація судиться зі своїм колишнім керівником Олексієм Муляренком. Адже той же суд постановив, що Муляренко незаконно звільнив свого першого заступника Юрія Приварського. Оскільки держава була змушена повернути Приварському 323 тисячі гривень зарплати за період вимушеного прогулу, то ці гроші тепер хочуть відсудити з Муляренка.

Віталій Коваль розповів, що чекає, коли в ОДА надійде рішення суду, і запевнив, що «виконає усі законні рішення».

Як би не закінчилася ця справа, проте тепер наступник Коваля на посаді голови ОДА матиме усі підстави судитися з ним, щоб повернути кошти за незаконне звільнення Осіпчука.

Юрій Осіпчук:

Суд постановив поновити мене на посаді негайно, адже було скасовано розпорядження і наказ, яким мене звільнили. Наразі чекаю рішення голови РОДА Віталія Коваля. Якщо апеляція підтримає рішення суду першої інстанції, то зарплату за час вимушеного прогулу, а це — 159 тисяч, я віддам на благодійність.

Рішення про моє звільнення було політично вмотивованим. Адже в суді було доведено, що моє звільнення було незаконним. Більше того, сам голова Рівненської ОДА виїжджав на ці об’єкти, до яких пізніше були претензії, й заявляв, що там усе гаразд, і висновок головного санітарного лікаря області Романа Сафонова був таким же.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також