Виграв суд велосипедист з Сарненщини, якого оштрафували за п'яну їзду на... скутері

695 0

Ми у соцмережах:

фото -ілюстративне

Велосипедист, на якого поліцейські склали протокол за нібито керування... скутером напідпитку, виграв справу в апеляційному суді.

Ця подія трапилась у липні у Сарненському районі. Чоловік на велосипеді повертався додому з риболовлі. У лісі на ґрунтовій дорозі його зупинили працівники патрульної поліції і повідомили, що він нещодавно втікав від них по селу на скутері  «Honda Dio». Велосипедистові запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки або в медичному закладі. Оскільки чоловік відмовився, поліцейські склали на нього адміністративний протокол за ч.1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення  та скерували для розгляду до місцевого суду.

Велосипедиста оштрафували на  17 000 гривень та позбавили на один рік права керування транспортними засобами. Він оскаржив судове рішення до Рівненського апеляційного суду. В апеляційній скарзі наголошував, що їхав на велосипеді, тому й відмовився проходити освідування, бо на те не було жодних правових підстав.

Суд апеляційної інстанції задовольнив апеляційну скаргу чоловіка, бо відеозапис, який патрульні долучили до матеріалів справи, не підтверджував факт керування чоловіка скутером. На відео поліцейські на автомобілі переслідують у населеному пункті скутериста, обличчя якого не видно. Поліцейські мали б зупинити скутер, але цього не зробили. Чоловік, на якого склали протокол, взагалі перебував не біля скутера, а біля велосипеда. Рівненський апеляційний суд скасував постанову, а провадження у справі — закрив.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також