Викладача з Рівного вдруге судили за вимагання грошей у студентів

2111 0

Ми у соцмережах:

Викладача з Рівного вдруге судили за вимагання грошей у студентів

За винагороду Олег Качановський обіцяв абітурієнту організувати вступ до коледжу, а студентці – зарахувати іспити й заліки.

Міський суд покарав директора з виробничої роботи Рівненського фахового коледжу Олега Качановського за зловживання впливом, повідомляє Zaxid.net

Як вказано у вироку суду Рівненського міського суду, у травні 2023 року студентці першого курсу заочної форми навчання за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення» зателефонувала невідома жінка, яка представилась працівницею Рівненського фахового коледжу й повідомила, що дівчина не склала іспити, а тому її можуть відрахувати з навчального закладу. Жінка зазначила, що для вирішення питання першокурсниці необхідно звернутися до директора з виробничої роботи Олега Качановського. Коли дівчина приїхала до коледжу, обвинувачений запевнив її, що готовий за 10 тис. грн вплинути на членів екзаменаційної комісії та викладачів, аби вони зарахували їй успішну здачу іспитів та заліків за дві екзаменаційні сесії. Наступного дня після розмови чоловік отримав гроші.

Суддя Святослав Рогозін визнав Олега Качановського винним за ч.2 статті 369-2 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) й призначив узгоджене покарання у вигляді 34 тис. грн штрафу із позбавленням права обіймати керівні посади в навчальних закладах до одного року. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Додамо, що за хабар Олега Качановського судять не вперше. У жовтні 2023 року суд оштрафував чоловіка за отримання від абітурієнта 3 тис. доларів. За гроші посадовець обіцяв влаштувати чоловіка на навчання, аби той зміг ухилитись від призову. Тоді його також на рік відстронили від права обіймати керівні посади у навчальних закладах.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також