Викрадачі телевізорів вийдуть з СІЗО на волю, якщо сплатять заставу

1301 0

Ми у соцмережах:

Викрадачі телевізорів вийдуть з СІЗО на волю, якщо сплатять заставу

Якщо троє іноземців та українець, які викрали з вантажівки у Сарнах телевізори «Філіпс», сплатять на спецрахунок по 576 300 гривень, то зможуть залишити Рівненський слідчий ізолятор, однак будуть зобов’язані виконувати покладені на них процесуальні обов’язки.

Рівненський апеляційний суд скасував ухвали місцевого про задоволення клопотань слідчого про обрання чотирьом підозрюваним запобіжного заходу -  тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави. Застосувавши відносно підозрюваних такий же запобіжний західу, але вже з визначенням застави - по 300 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, повідомила РВ прес-служба Рівненського апеляційного суду .

Нагадаємо: семеро чоловіків різних національностей, білоруси, азербайджанці та українці 21 липня  приблизно о 2-й годині ночі  на автомобілях  «Opel Іnsignia» (з номерними знаками Білорусі),  «Aуді A6» (з номерними знаками Литви) та на вантажному автомобілі «Mерседес» проникли на  територію автомобільної стоянки в місті Сарни, що охоронялась. Зірвавши  пломбу,  проникли всередину припаркованого там напівпричепа «Iвеко». Чоловіки викрали телевізори «Філіпс» різних моделей на загальну суму 1 429 600 гривень. І транспортний засіб, і побутова техніка належать одній із польських фірм. Того ж дня підозрюваних було затримано правоохоронцями та повідомлено про підозру у крадіжці, вчиненій в особливо великих розмірах організованою групою, поєднаною з проникненням в сховище.

Упродовж 23 та 24 липня слідчий суддя Сарненського районного суду задовольнив  клопотання слідчого про обрання чотирьом підозрюваним запобіжного заходу -  тримання під вартою строком на 60 діб, до 19 вересня, але без визначення застави.

Захисники підозрюваних, серед яких — жителі Білорусі 34-річні В. та Є., 37-річний азербайджанець Д. і 38-річний українець С., що проживають у Києві, не погодившись із рішеннями місцевого суду, оскаржили їх. Вони просили змінити ухвали в частині визначення застави та призначити альтернативний запобіжний захід — заставу в розмірі 80 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб (160 560 гривень).

Колегія суддів заслухала думку захисника та пояснення підозрюваних та доводи прокурора, який заперечував проти задоволення апеляційних скарг, та ухвалила рішення про часткове їх задоволення.

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також