Викрали понад два кілометри електромереж під напругою

1404 0

Ми у соцмережах:

Викрали понад два кілометри електромереж під напругою

Крадіжка такого масштабу трапилася на Рівненщині чи не вперше.

Злочинці зрізали електропровід на лінії 10 кВ від ПС «Бочаниця» з 34 прогонів. Викрадені електропроводи - це 1,2 тонни алюмінію. Крадіїв не зупинила навіть небезпека смертельного ураження, бо лінія у Гощанському районі була під напругою.  Невідомі позбавили мешканців Бочаниці резервного живлення.

Помічниця голови правління з внутрішніх та зовнішніх комунікацій ПрАТ "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова повідомила РВ, що обстеження місця злочину свідчить про те, що крадії піднімалися на кожну опору і зрізали провід. Судячи з точності та об’ємів робіт, робили це вдень.  Ця повітряна лінія знаходиться у полі за 300-400 метрів від села Бочаниця. Тут щодня працюють селяни, та, на жаль, як і у більшості випадків, коли скоюється крадіжка чи пошкодження електрообладнання, серед місцевого населення свідки не знаходяться.

Енергетики закликають місцеве населення не приховувати інформацію про злочинців і повідомляти її поліції, яка розпочала кримінальне провадження у цій справі. Адже подібні зухвалі вчинки – це не лише збитки для енергопостачальної компанії, це ще й загроза надійному та безперебійному електропостачанню, а також - життю і здоров’ю людей.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також